Какво представлява „Зелената кауза“ на Yettel?

3035
Какво представлява „Зелената кауза“ на Yettel?
Снимка: Yettel

За все повече хора опазването на природата се превръща в кауза и по-важното – в начин на живот. За да стане грижата за околната среда част от живота ни обаче, не са нужни огромни усилия или тотална промяна на нашите навици от ежедневието, а предприемане на лесни, но важни стъпки. И колкото повече хора знаят какви са те и как да ги прилагат, толкова приносът ни за по-чисто и добро бъдеще ще е по-осезаем.

Ключова роля в този процес има и бизнесът, който има силата да задава посока.

Със старта на най-новата си инициатива – „Зелената кауза“, Yettel  прави точно това – помага на хората да водят по-екосъобразен начин живот, като предоставя информация за малките стъпки, които всички можем да правим всеки ден.

„Зелената кауза“ на оператора е естествено продължение на потребителските тенденции за все по-голяма ангажираност към отговорното потребление на технологии.  В  инициативата могат да се включат както настоящи, така и бъдещи клиенти на Yettel, като заявят желание да получават месечен бюлетин с еко съвети. Това може да стане във всички магазини на компанията, през сайта yettel.bg или през мобилното приложение Yettel. Така не само привържениците на по-устойчивия начин на живот, но и прохождащите в тази тема, ще станат част от една „зелена“ общност. Общност, в която, не само дава информация, но и практични съвети за удължаване на живота на мобилните устройства, разумната употреба и използване на възобновяеми източници на енергия за дома, отговорно пазаруване и други. Потребителите ще разберат как с помощта на технологиите могат да намалят своя отпечатък, докато са във ваканция, как да пътуват по устойчив начин и кои са най-пестеливите на въглероден отпечатък начини за транспорт.  

За да стимулира хората, телекомът предлага и атрактивна оферта за всички, които се включат в „Зелената кауза“ като до края на октомври могат да закупят нов смартфон с отстъпка до 300 лева с подписване на определени абонаментни планове за две години. А тези, станали част от каузата до края на октомври и върнали за рециклиране старо устройство в един от магазините на Yettel, ще участват в томбола за нов телефон или часовник.

Според данни на Европейския парламент, посочени в доклада за устойчиво развитие на Yettel, през 2022 г. количеството електронни отпадъци в световен мащаб се равнява на теглото на 375 круизни кораба. Благодарение на усилията на Yettel в тази посока, през 2022 г. чрез програмите си за ремонт, обновяване и рециклиране компанията успява да предотврати 20,3 тона електронни отпадъци от попадане на сметището, природата и следователно нейното замърсяване.

Според проучване, проведено от Yettel, 76% от хората знаят, че сред мобилните оператори има такива, които събират и рециклират електронен отпадък, но едва 11% от отговорилите заявяват, че са предавали старо устройство за рециклиране. Затова от Yettel напомнят, че абсолютно всеки може да предаде малки по размер устройства, кабели и батерии, които вече не използва, в специалните контейнери във всеки техем магазин.

Темата за значимостта от рециклирането на устройства е една от приоритетните за телекома, а със споделянето на полезна и достъпна информация за устойчивия начин на живот компанията вярва, че ще успее да мотивира все повече хора да предприемат действия в тази посока. Защото оптималното използване на ресурсите,  рециклирането, както и удължаването на жизнения цикъл на устройствата са един от начините за постигане на устойчиво бъдеще. 

Още през 2008 г. Yettel въвежда и развива програми за рециклиране на излезли от употреба мобилни устройства. А една от конкретните цели в Стратегията за устойчиво развитие на компанията е да не допусне в следващите пет години 127 000 кг. електронни отпадъци да попаднат на сметището. 

Условията и начините да станете част от „Зелената кауза“ могат да бъдат намерени тук. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com