НЕК плаща на "Топлофикация - София", тя пък превежда на "Булгаргаз"

24801
НЕК плаща на "Топлофикация - София", тя пък превежда на "Булгаргаз"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Кръговратът между "Топлофикация София", НЕК и "Булгаргаз" вече се завъртя, след като стана ясно, че НЕК е направила превод от 16,5 млн. лева за "Топлофикация", а тя ще преведе 4,5 млн. лева на "Булгаргаз" през следващата седмица.

Според директора на топлофикационното дружество Стоян Цветанов се прави всичко възможно за изплащане на натрупаните по време на Тройната коалиция задължения. По новия договор задълженията към "Булгаргаз" са за около 33 млн. лв. Толкова е и сумата, която НЕК дължи на "Топлофикация".

Цветанов коментира и смяната на директора на "Булгаргаз" Димитър Гогов. На въпрос дали това е свързано по някакъв начин с повереното му дружество, той отговори, че всичко, което се случва в "Топлофикация", се отразява и на "Булгаргаз".

Фандъкова: Няма риск да бъде спряно газоподаването към "Топлофикация - София"

Към момента няма риск да бъде спряно газоподаването към "Топлофикация - София". Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журна...

Стоян Цветанов опроверга слуховете, че се готви приватизация на "Топлофикация" като заяви, че към момента няма идея за такъв сценарий. "Има план за разсрочено плащане на задълженията към "Булгаргаз" и целият паричен ресурс е насочен за осъществяването му. За две години фактурираният природен газ е за около 1,5 млрд. лв., но за последните три години няма увеличаване на сумите, които дължим", каза още директорът на "Топлофикация", цитиран от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика