Още 800 производители на тютюн получават национални доплащания

9329
Още 800 производители на тютюн получават национални доплащания
Снимка: БГНЕС

Още над 800 тютюнопроизводители декларирали площи, отговарящи на изискванията, ще получат средства по Схемата за национални доплащания за сектор "Тютюн" от кампания 2014.

Това стана ясно по време на среща на министърът на земеделието и храните Десислава Танева с представители на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България, която се проведе министерството. В края на месец март на 40 500 тютюнопроизводители бяха изплатени близо 105 млн. лева, припомнят от МЗХ.

1209 производители, които са подали заявление за подпомагане, не получиха средства, тъй като очертаните от тях парцели, попадат в неземеделски площи. Поради тази причина МЗХ извърши проверка на близо 1200 блока в цялата страна чрез Системата за идентификация на земеделските парцели. В резултат на която бе установено, че останалите близо 400 производители на тютюн няма да получат подпомагане, защото са декларирали неземеделски площи. Плащанията на всички над 800 изрядни тютюнопроизводители ще бъдат изплатени от Държавен фонд "Земеделие" през следващия месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com