Panda Labs и Kaufland България търсят лидерите на бъдещето

1179
Panda Labs и Kaufland България търсят лидерите на бъдещето
Снимка: Кауфланд

За поредна година Kaufland подкрепя глобалната програма на WWF - Panda Labs, в търсене на млади лидери, които са готови да се изправят пред предизвикателствата на страната ни и на света в справянето със значими социални и екологични въпроси. До 22 октомври младежи от цялата страна могат да се регистрират за участие в шестия семестър на програмата - „Бъдещето на водата“.

Новият семестър е с фокус адаптацията към климатичните промени. Отборите ще имат възможност да разработят идеи, свързани с опазването на сладководните басейни и устойчивото ползване на водите.

Участниците могат да кандидатстват както индивидуално, така и в отбор. Одобрените кандидати се включват в интензивни двудневни хакатони. В тях отборите създават решения по предварително зададени казуси. Най-добре представилите се в хакатоните продължават в мастър класове. Там те доразвиват своите бизнес решения с помощта на ментори, ангажирани с различни устойчиви и „зелени“ теми - предприемачи, бизнес лидери, учени, експерти. Победителите в Panda Labs получават награда – стартов капитал и/или непарична награда за развитието на устойчивата си бизнес идея.

Panda Labs е насочена към младежи на възраст между 15 и 25 години. Целта на програмата е да насърчи следващото поколение талантливи и безстрашни изследователи и предприемачи, чиито идеи могат да се окажат ключ към решаването на локални и глобални проблеми. До момента в Panda Labs са се включили 380 младежи от цялата страна.

Програмата се осъществява в България с подкрепата на фондация „Америка за България“ и на Kaufland България. „Зеленият“ ритейлър традиционно е съмишленик на Panda Labs като част от усилията си да ангажира подрастващите с темата за устойчивото развитие. Екипът на компанията активно участва в работата по програмата. Във всеки хакатон: с лекции и реални бизнес казуси. В мастър класовете: със своя опит за решаване на конкретни проблеми. Kaufland посреща в своите магазини и административния си офис участниците в проекта, за да ги срещне с експерти и екипи, които работят по теми, свързани с програмата.

Panda Labs е подкрепена от Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com