Скандинавците обожавали българско вино

5258
Скандинавците обожавали българско вино
Трябва да насочим усилията си към този пазар, смята експерт

Скандинавците много харесват българските вина, предпочитат ги, особено червените. Самите те казват, че това е може би най- хубавото вино, което са пили и вероятно скандинавският пазар би бил доста интересен за България, ако там се насочат някакви усилия.

Това заяви за радио Фокус Ивайло Жеглов, един от организаторите на българското участие в Международното селскостопанско изложение „Зелена седмица” в Берлин, в което България участва за поредна година.

Българското вино определено би могло да се наложи на европейските пазари, особено ако се наблегне на рекламата и може би на изложения, винени барове, каза Жеглов.

Според него, в Германия, например, българските вина явно не са много познати, но имат голямо бъдеще на този пазар.

Част от хората, които опитваха българските вина бяха руснаци, на които също много им се харесва и дори си закупуваха бутилки за вкъщи, допълни Жеглов.

Той поясни, че доста хора се интересуват от българските вина, особено тези, които са били туристи у нас, по Черноморието. 

Въпреки голямата конкуренция около нашия щанд, каквито са страните Франция, Унгария, Румъния, които също предлагат вина и то никак не лоши, много хора опитват от нашите вина. Като хит се очерта червеното сухо вино, но и отново сухото, но бяло вино, което се харесва на германците.

Източногерманските туристи, които са и чести посетители на нашия щанд през годините идват отново и търсят дори определени марки, т.е. те са ги опитали вече веднъж и сега отново ги търсят, заяви Ивайло Жеглов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика