В началото на април КЕВР трябва да има нов състав

9724
В началото на април КЕВР трябва да има нов състав
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия по енергетика утвърди процедурните правила за избор на председател и членове на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Първоначално председателят на комисията Делян Добрев от ГЕРБ предложи кандидатите за председател да представят концепциите си за 15 минути, а за членовете – по 10. Впоследствие председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов предложи да се даде възможност на вносител на кандидатура да представи своя кандидат 3 минути, а членовете по 5, което в последствие бе и прието.

Тодорова: КЕВР не е страна по дългосрочните енергийни договори

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не е страна по дългосрочните договори между Националната енергийна компания (НЕК) и ам...

Освен това в комисията няма да се гласува по предложените кандидатури, а това ще става директно в пленарна зала, информира агенция "Фокус". 

Срокът за избор за членове на комисията е едномесечен. Законът за енергетиката е бил обнародван на 6 март, което предполага до 6 април да има избран нов състав. Делян Добрев поясни, че по този начин гласуването в пленарна зала трябва да се осъществи на 7 или 8 април, което е с 1 – 2 дни закъснение, но от правна дирекция са заявили, че не е проблем.

По тази причина Жельо Бойчев от БСП поиска извънредно заседание на комисията и съкращаване на срока за номиниране на кандидатите и извънредно заседание на 31 март, за да може на 2 април да се гласува в пленарна зала новия състав на КЕВР. То в последствие беше прието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика