За пета поредна година се провежда борса за млечни квоти

5120
За пета поредна година се провежда борса за млечни квоти

Почти до края на този месец - до 25 август, българските млекопроизводители могат да подават заявления за закупуване на индивидуални млечни квоти за 2013 - 2014 година, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”, след като отвориха процедурата.

Фиксираната цена остава 0,01 лева за килограм мляко за доставки и 0,01 лева за килограм мляко за директни продажби. Тя е утвърдена със заповед на министъра на земеделието и храните.

Откриха опасна бактерия в опаковки на най-голямата фирма за млечни продукти

Сухо мляко на най-голямата фирма за млечни продукти в света беше изтеглено от редица пазари в Източна Азия поради открита в опаковките ...

Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална млечна квота, могат да подадат заявления в Областните дирекции на ДФЗ - в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане". Кандидатства се по адрес на регистрация на физическото или юридическо лице. Образци на заявленията са публикувани на страницата на фонда.

Желаещите да продадат индивидуалната си квота подават заявления след като бъдат обявени количествата за купуване на 5 септември, но не по-късно от 10 октомври 2013 година.

Борсата за млечни квоти се прилага за пета поредна година в България, припомня bTV. Покупко-продажбата е въведена в страните от Европейския съюз, за да бъде постигнат баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика