X
 
 

Почина преподавателят доц. д-р Мария Дееничина

5612 0
Почина преподавателят доц. д-р Мария Дееничина
Снимка: Getty Images/Guliver
На 17 декември е починала доц. д-р Мария Дееничина, дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, съобщиха от Академичния състав на ФЖМК.

Целият професионален живот на доц. д-р Мария Дееничина преминава във Факултета по журналистика и масова комуникация, където тя извървява пътя от асистент до хабилитиран преподавател, като защитава докторска дисертация през 1994 г., специализира в Лондонския университет, Великобритания и Университета на Мисури, Колумбия, САЩ.

Почина режисьорът и преподавател доц. Юлия Кънчева

Почина режисьорът и преподавател доц. Юлия Кънчева, съобщи БГНЕС. Тя си отиде на 63-годишна възраст. Юлия Кънчева е родена на 1 юли 19...

Доц. д-р Дееничина преподавава "Съвременна българска журналистика" и "Малцинства и журналистика". Автор е на фундаменталното изследване "Между фанфарите и заклинанията: Тоталитарният модел на българската журналистика 1956-1989 година", на десетки студии и статии в реномирани български и международни научни издания по въпросите на журналистиката и медийното битие на правата на човека.

Един от съставителите и редакторите на сборниците "От век на век, от слово към слово. Юбилеен сборник в чест на проф. дин Филип Панайотов" и "Българската журналистика 160 години. Минало-настояще-перспективи".

"Мария Дееничина бе проникновен и задълбочен изследовател на медиите от близкото минало и съвременността, ерудиран и обичан преподавател на поколения студенти, незаменим научен ръководител и наставник на младите учени.

Допринесе за развитието на ФЖМК като дългогодишен зам.-декан и ръководител на множество проекти. За цялостния си принос бе удостоена с Почетен нагръден знак "Свети Климент Охридски" – първа степен", пише още Академичният състав на ФЖМК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...