Учител, ученик и директор на годината наградиха в Павликени

1856
Учител, ученик и директор на годината наградиха в Павликени

Директорът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в град Павликени - Надежда Иванова беше удостоена с наградата „Директор на годината“. Днес в града беше отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. По време на празника, проведен на площад „Свобода“, бяха връчени почетните грамоти и премиите за наградите „Директор на годината”, „Учител на годината”, „Ученик на годината”, които се връчват по статут.

С официално слово към павликенчани и към присъстващите учители, ученици и културни дейци се обърна кметът инж. Емануил Манолов.

„В днешния ден е наше морално задължение да почетен всеки от Вас за постиженията му през последната година и да похвалим таланта и всеотдайността Ви!“, каза кметът. Той определи 24 май като най-българския ден и подчерта значението на славянската писменост за формирането на българската нация.

„Пожелавам Ви да се отнасяте към българския език и писменост като към безценно съкровище. Научете на уважение към тях и учениците си.“, обърна се към учителите инж.Манолов.

Градоначалникът призова младите хора в Павликени да четат повече. „Четете текстове, които Ви вдъхновяват и Ви карат да мечтаете, защото така ще порастнете по-добри! Използвайте азбуката и езика на своите деди. Той е свещен и много красив! Използвайте го и чрез думите си превърнете своя живот в също по-красиво ежедневие. Повярвайте ми, че ако използвате хубави думи, ще получите насреща повече добрина“, каза инж. Манолов. Той припомни и подкрепата, която се оказва на културните дейци в Павликени.

Сред официалните лица бяха също председателят на Общински съвет Павликени Ваня Антонова и общинските съветници Христо Кавалски, Мирослав Маринов, Тошко Крумов и Светлана Енева.

Почетна грамота, парична награда и титлата „Директор на годината“ получи Надежда Иванова, директор на ПГАТ „Цанко Церковски” за обогатяване на материално-техническата база, привличане на финансови средства по програми и проекти и установени партньорства с бизнес-организации.

Ограбиха Центъра за настаняване от семеен тип в Павликени

Кражби на два компютъра и маса с четири стола от сградата на Центъра за настаняване от семеен тип в Павликени, разкриха служители на ме...

Трима преподаватели бяха отличени за „Учител на годината“ – Никола Николов и Карол Каролов – старши учители по Физическо

възпитание и спорт в СОУ „Бачо Киро” за успехите на ръководените от тях отбори и Цветелинка Гунева – старши учител по предметите от философския цикъл в ПГАТ „Цанко Церковски”, наградена от Министъра на образованието с почетното отличие „Неофит Рилски”.

Наградата “Ученик на годината” с грамота и предметна Борислава Йорданова, Камелия Недкова, Петър Йорданов и Елица Предоева

Награди бяха присъдени и за просветни дейци: Милка Атанасова, Стефка Събинова, Румяна Недкова, Стефан Ненков, Виолета Петрова, Илина Стефанова, Красимира Николова, Павлина Ненова, Елена Кирилова, както и за изявени ученици.

Училищните волейболни отбори – момчета и омичета във възрастова група V-VII клас при СОУ „Бачо Киро”, заели първо място на областните ученически игри по волейбол, както и Училищният волейболен отбор – юноши – XI – XII клас, завоювал I място на областните ученически игри по волейбол също бяха удостоени з награди. Отличия бяха дадени и да първенците от областните ученически игри по хандбал - Училищният отбор по хандбал – девойки - VIII – X клас; и по футбол - Училищният отбор по футбол – юноши – VIII – X клас при СОУ „Бачо Киро”.

Дете изкорени 200 млади дръвчета

7-годишно момче от павликенското село Михалци е изкоренило 200 млади дръвчета, засадени от столична фирма в землището на село Батак, съ...

Колективът на ПГАТ ”Цанко Церковски” - Павликени беше определени за „Колектив на годината“ заради успехите им при интегриране на формалното и неформалното образование като иновация за повишаване квалификацията на учителите и възможност за кариерното им развитие и повишаване качеството на средното образование; за спечеления проект „Да успяваме заедно” по Програма „Еразъм+” с предвидени дейности: Мобилност на персонал с цел обучение и Мобилност на ученици с цел практика.

Културни дейци, читалищни дейци и самодейни състави също получиха отличия.

Паметна плочка вимпел с посвещението „Сбъднете своите мечти!” ще получат всички абитуриенти от випуск 2016 от училищата в Павликени.

На снимката: Инж.Манолов и Надежда Иванова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com