Вдигат учителските заплати догодина

9893
Вдигат учителските заплати догодина

Финансовият министър Симеон Дянков обеща увеличение на учителските заплати от следващата година. Учителският синдикат и правителството са се споразумели да бъдат дадени още 20 милиона за образование към договорените до момента 80, предаде БЛИЦ.

"Настояваме тези 100 милиона, които се дават за увеличаване на единните разходни стандарти, да отидат само и единствено за работни заплати", каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Учители се извиниха за поруганите портрети

Учителите от професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич се извиниха на България, предаде Стандарт ...

Точният процент на увеличението се изчислява в момента. Учителите са доволни, че догодина ще има и повече пари за основни ремонти, представителни дрехи и транспорт на ученици и учители.

"Всичко това се прави с цел да се укрепи системата на училищното и предучилищното образование, защото това е настоящето и бъдещето на страната", коментира образователният министър Сергей Игнатов.

Финансовият министър Симеон Дянков обясни, че е намерил допълнителните 20 млн. лева за учителите от по-ниски лихви по българските заеми догодина.

Редактор: Десислава Ушатова

Борисов: Образованието е приоритет

Образованието е приоритетно за правителството, като близо 30 млн. лева отиват за електронно и дистанционно образование и младите учен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com