Борисов: Образованието е приоритет

9830
Борисов: Образованието е приоритет

Образованието е приоритетно за правителството, като близо 30 млн. лева отиват за електронно и дистанционно образование и младите учени, а на практика докторантите ще взимат 20 000, за да си правят наука. Това заяви министър председателят Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Изявлението си премиерът направи преди връчването на 39 договора на стойност над 22 млн. лева в областта на образованието.

Надявам се всичко това във времето да се мултиплицира и да даде своите резултати, посочи Борисов. Повече пари за наука, повече пари за образование, повече пари за учителите, това е в тази сфера. Имаше времена, когато им казваха да си разтурят седенките. Хората трябва да си избират, заяви премиерът.

Министър-председателят, министърът на образованието Сергей Игнатов и социалният министър Тотю Младенов връчват днес договори на докторанти за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския социален фонд. Одобрените кандидати получават договорите си за финансиране по програмите "Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени" и "Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование". Общата стойност на договорите, които ще бъдат връчени, е 22 323 346 лева.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com