Перник щурмува парламента за помощи

4819
Перник щурмува парламента за помощи

Перничани щурмуват парламента, за да вземат думата от трибуната. Пострадалите от серията трусове от 22 май насам искат помощ от депутатите за обезщетенията, които им бяха обещани след бедствието, предаде Стандарт нюз.

Вече се водят разговори с няколко парламентарни групи за изслушването, съобщи  председателят на Инициативния комитет Николета Максимова. Жителите на града искат обяснение за бавната работа на Междуведомствената комисия и неспазените обещания, че всички потърпевши от трусовете ще получат помощ, за да оправят домовете си.

На прага на зимата все още стотици семейства, които бедстват по фургони или такива, които не могат да съберат пари, за да потегнат къщите си и те могат да се срутят върху главите им.


Ако отговорът на депутатите не ни удовлетвори, отиваме на протест в София, закани се Максимова. Идеята за митинг на жълтите павета или за палатков лагер пред Министерски съвет е от близо два месеца, но тогава премиерът Бойко Борисов тушира напрежението като командирова в града министърът по европарите Томислав Дончев.

Редактор: Десислава Ушатова

Събарят 222 сгради след земетресението в Перник

Днес на пресконференция с кмета на Перник Росица Янакиева стана ясно, че в града и околностите трябва да бъдат съборени 222 сгради, кои...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com