efbet Лига започва: първи сблъсък - новак срещу евроучастник

3205
efbet Лига започва: първи сблъсък - новак срещу евроучастник
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Само седмици след края на изминалия сезон в най-високото ниво на българския футбол идва време за новата кампания в efbet Лига. Както е известно, паузата между двата сезона през това лято е нетрадиционно кратка, а голямата причина за това е фактът, че Световното първенство по футбол ще се проведе през зимата, което размести календара на клубния футбол.

Започва efbet Лига

Първият двубой в българския шампионат за новия сезон 2022/23 ще противопостави Ботев Пловдив и Хебър. Както е известно, единият отбор е сред родните участници в европейските клубни турнири през тази кампания, докато другият отбелязва своето завръщане в елита на България.

Коефициентът на efbet Ботев Пловдив да започне сезона си с победа, току преди старта и в Лигата на конференциите, е 1,27. Ставката пък за успех в полза на Хебър е 13,00. Пазарът за равенство е оценен на 6,40. Двубоят между двата тима ще се състои в Коматево на 8-и юли, петък, от 18:30 часа българско време.

Единствените официални двубои между тези два съперника през този век са от сезон 2000/01. Тогава така и не се стига до равенство, а в крайна сметка двата тима си разменят по една победа. В онзи сезон Хебър завършва на 9-о място, а "канарчетата" предпоследни (13-ата позиция), заради което изпадат.

Прави впечатление, че и в двете срещи падат поне по три попадения, но в само един от случаите се стига до гол/гол. Хебър печели първия от тези сблъсъци с класическото 3:0, докато при двубоя им след пет месец Ботев частично си отмъщава, побеждавайки с 3:1.

Ще сътворят ли Ботев Пловдив и Хебър голово зрелище на старта на efbet Лига?

Коефициентът на efbet и в този случай да има общо над 2,5 попадения в мач между тези съперници е 1,76, докато за под 2,5 попадения е 2,15. Съответно ставката за това и Ботев Пловдив, и Хебър да съумеят да си отбележат по поне едно попадение е 2,50, докато за няма гол/гол е 1,59.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com