Кралят Джокович го няма: Медведев и Надал в нов голям финал - този път Australian Open

11123
Кралят Джокович го няма: Медведев и Надал в нов голям финал - този път Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Време е за големия финал на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. В отсъствието на световния номер 1 и носител на трофея в Мелбърн цели девет пъти Новак Джокович във финала един срещу друг ще излязат вторият в света Даниил Медведев и световният номер пет Рафаел Надал.

Медведев с шанс за отмъщение срещу Надал

Коефициентът на efbet за успех в полза на руснака е 1,55, докато победа за легендарния испанец е оценена на 2,65. Припомняме, че през 2019 година двамата играха във финала на друг турнир от Големия шлем - US Open, а тогава Надал спечели след гладиаторска епична петсетова битка.

Освен този мач двамата са се изправяли един срещу друг още три пъти. Първата им среща е само месец преди въпросния финал и Надал печели отново - с 2:0 (в Монреал). Последните има два сблъсъка са през ноември 2019 и 2020 - финалите, като първият път испанецът печели в групите с 2:1, а вторият е на полуфиналите и Медведев надделява с 2:1 - първи успех над този опонент, дошъл при последната им до този момент среща.

Прави впечатление, че с изключение на първия им дуел, при всички останали загубилият печели поне по един сет в двубоя и прави задачата за съперника си никак не лесна. Това важи с пълна сила и за единствения им мач на Голям шлем до момента - въпросният финал, в който Надал повежда с 2:0 сета, но бива изравнен до 2:2, преди да спечели финалната част.

От тази гледна точка изглежда много трудно някой да спечели с 3:0. Коефициентът за този точен резултат в полза на втория в света е 3,45, докато за 3:0 в полза на Надал - 7,60. Съответно ставката за това Надал да спечели поне един сет е 1,35, а за поне един сет в полза на Медведев е 1,12.

Съперничеството Медведев - Надал: Битка за всеки гейм

Сблъсъците им са оспорвани сами по себе си и в конкретните сетове, като рядко даден някой от тях печели срещу другия безпроблемно частта. За последните единадесет разиграни сета между тях няма такъв, завършил на под три гейма за загубилия (четири от случаите са такива, при останалите е далеч по-оспорвано).

Коефициентът на efbet за това във финала на Australian Open между Даниил Медведев и Рафаел Надал да има над 39,5 гейма общо за мача е 1,90, докато за под 39,5 гейма в срещата е 2,00.

ЕДИН ИСТИНСКИ ТЕНИС ЕПОС - КАКВО СЕ СЛУЧИ, НАУЧЕТЕ ТУК!

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com