Ливърпул срещу Лестър в спор за място на 1/2-финалите в Купата на Лигата

5058
Ливърпул срещу Лестър в спор за място на 1/2-финалите в Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

Английският гранд Ливърпул има възможността да направи още една крачка към първи трофей за сезона, след като тази вечер посреща тима на Лестър в мач от 1/4-финалите за Купата на Лигата. На "Анфийлд" мърсисайдци ще преследват победата, която да ги класира за полуфиналната фаза.

В последния кръг от Висшата лига Тотнъм наруши серията от шест поредни победи на Ливърпул в мач, в който имаше няколко дискусионни ситуации, а Юрген Клоп бе категоричен, че неговият тим е бил ощетен. В този мач обаче "червените" бяха ощетени и от липсата на няколко титуляри, отсъстващи заради положителни проби за COVID-19.

COVID-19 и при Ливърпул, и при Лестър

Върджил ван Дайк, Фабиньо, Тиаго Алкантара и Къртис Джоунс са четиримата заразени в лагера на Ливърпул, докато капитанът Джордан Хендерсън е болен, но на този етап е отрицателен. В тима на Лестър са още по-засегнати от вируса, като седем играчи дадоха положителни проби и вероятно няма да играят при визитата на "Анфийлд".

В този мач не е изключено Юрген Клоп да заложи на по-резервен състав, в който да фигурират футболисти с по-малко игрово време и дори младежи от школата на клуба. Германецът може да даде почивка на част от титулярите си преди мачовете по Коледа. efbet дава 1.70 коефициент за победа на Ливърпул, 4.20 за равенство и 5.00 за победа на Лестър.

В 12 от 14 мача Ливърпул и Лестър са си вкарали поне три гола

До момента в шампионата Ливърпул разполага с най-силната атака, която е вкарала 50 гола за само 18 мача - най-бързо вкараните 50 попадения за мърсисайдци в ерата на Висшата лига. Мърсисайдци имат 15 инкасирани гола във вратата си. Лестър пък е вкарал 27 попадения - колкото и е допуснал.

Лестър и Ливърпул определено обичат да си бележат голове: след завръщането на "лисиците" в елита на Англия те са се изправили 14 пъти срещу мърсисайдци в първенството и само два пъти мачовете им са завършили под 2,5 гола. Коефициентът на efbet за над 2,5 гола в предстоящия мач е 1.65.

ЛУД ОБРАТ - НАУЧЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ В МАЧА В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com