Реал Мадрид срещу Севиля в директен спор за първото място в Ла Лига

3083
Реал Мадрид срещу Севиля в директен спор за първото място в Ла Лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

Испанският колос Реал Мадрид посреща Севиля в голямото дерби от 15-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Сантяго Бернабеу" на практика е директен спор за първото място в подреждането, тъй като един срещу друг се изправят лидерът Реал с 30 точки и третият Севиля, който е с 28 пункта.

"Кралския клуб" се намира в отлична форма, като е спечелил седем от последните си осем срещи във всички турнири и не познава вкуса на поражението. За последно Реал допусна загуба в началото на октомври, когато отстъпи на Еспаньол.

Севиля също показва чудесна форма. Макар и да не успя да победи Алавес в последния кръг (равенство 2:2), тимът има осем победи до момента през сезона и е губил само веднъж - от Гранада като гост на 3-и октомври. Андалусийци осъзнават, че имат реални шансове да се борят за титлата през този сезон и са мотивирани до краен предел.

Севиля не помни какво е победа на "Бернабеу"

За днешното дерби на "Бернабеу" efbet дава 1.61 коефициент за победа на Реал Мадрид, 4.45 за равенство и 5.50 за победа на Севиля. В последните пет мача срещу този съперник Реал е постигнал четири победи, но последният мач, изигран през май, завърши при резултат 2:2. На "Бернабеу" Севиля не е постигал победа от 2007 година, когато победи "белите" за Суперкупата на Испания. В Ла Лига пък последният успех на андалусийци в Мадрид е през 2004-а.

Най-добрата атака срещу най-добрата защита

Реал Мадрид може да се похвали с най-силната атака в испанското първенство. "Лос бланкос" са отбелязали 32 гола - с девет повече от втората най-добра атака, която е тъкмо тази на Севиля. Андалусийци пък имат най-силната отбрана в Испания - само девет допуснати попадения, докато Реал е допуснал 14 гола. За днешния двубой efbet предлага 1.90 коефициент за над 2,5 гола и 2.00 за под 2,5 гола.

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

ОТКЪСНА ЛИ СЕ РЕАЛ МАДРИД НА ВЪРХА В ЛА ЛИГА, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com