Арест в Германия заради предозиране с лекарства

2717
Арест в Германия заради предозиране с лекарства
Снимка: iStock/Guliver

В Германия е арестуван мъж медицинска сестра, който предозирал пациенти с лекарства, за да ги спасява,

Германската полиция е арестувала мъж медицинска сестра, за който се твърди, че се опитвал да даде свръхдози на поне трима пациенти, за които се грижи, предаде АФП, цитирани от БГНЕС.

Полицията и прокурорите съобщиха на репортери, че 24-годишният заподозрян се опитвал да влезе в ролята на спасител, като отведе пациентите на ръба на смъртта, преди да ги съживи.

Случаят напомня на този с Нилс Хьогел, германец меди;цинска сестра, осъден на доживотен затвор миналата година за убийството на 85 пациенти.

В неделя властите получили знак от лекар в болницата в Мюнхен, където заподозреният работи от юли, и заявиха, че сега разследват всички потенциално подозрителни случаи, свързани с него. Медицинският работник, който не беше идентифициран от полицията, е арестуван в понеделник по три обвинения за опит за убийство и тежка телесна повреда - твърдения, които той отрича. Прокурорът Ане Лейдинг каза пред репортери, че онлайн разговорите му показват, че той е казал, че "застрашава живота на пациентите, само за да може по-късно да бъде видян като блестящия спасител".

Арестуваха "Мис Беларус 2008"

Носителката на титлата „Мис Беларус 2008„ Олга Хижинкова е задържана за участие в неразрешена протестна акция в центъра на ...

Медицинската сестра работел в отделение за пациенти, които наскоро са излезли от реанимация и все още са под строго медицинско наблюдение. В два от въпросните случаи състоянието на 91-годишен пациент от мъжки пол и 54-годишна жена, внезапно се влошили в събота. Те биха могли да бъдат съживени само с извънредни мерки, каза на пресконференция Йозеф Вимер, ръководител на отдела за убийства на полицията в Мюнхен. Лекар станал подозрителен и наредил кръвни изследвания, които установяват високи нива на неуточнено лекарство, което не им е било предписано. След това същият лекар установил друг съмнителен случай, 90-годишен пациент от края на миналия месец, и кръвен тест показа подобни резултати, каза Вимер.

И трите жертви са били поверени на грижите на заподозрения. Единият все още е в критично, но стабилно състояние, докато другите двама са се възстановили.

Германия беше шокирана от разкритията, че Хьогел, за когото се смята, че е най-масовият сериен убиец, е убивал пациенти със смъртоносни инжекции между 2000 и 2005 г., преди в крайна сметка да бъде заловен.

През октомври полски здравен работник бе осъден на доживотен затвор в Мюнхен за убийството на поне трима души с инсулин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа