Без ЕС Великобритания ще стане Северната Корея на Европа, смята Браун

12961
Без ЕС Великобритания ще стане Северната Корея на Европа, смята Браун
Снимка: Getty Images

Ако напусне Европейския съюз, Великобритания ще се превърне в Северна Корея на европейския континент. Това заяви бившият министър-председател Гордън Браун, цитиран от Reuters.

Според Браун Лондон е на път да измести Германия като страна с най-мощна икономика през следващото десетилетие, но това би било изложено на опасност от излизане от ЕС. Според него позицията на премиера Дейвид Камерън "наполовина вътре, наполовина вън" вече доста е отслабила международното значение на страната по въпроси като кризата в Украйна.

"Трябва да кажем истината за 3-те милиона работни места, 25000 компании, 200 млрд. паунда годишен износ и 450 млрд. паунда приток на инвестиции, свързани с Европа", написа Браун в статия за британския вестник "Гардиън". "И трябва да си поговорим за това как вариантът Хонконг - "излез от Европа, за да се присъединиш към света", всъщност е вариантът Северна Корея – навън на студа, с малко приятели, без влияние малко нова търговия и дори още по-малко инвестиции", пише още той.

Миналият месец социологическо проучване показа, че подкрепата на британците за оставане в ЕС е най-високата от четири години насам, с 45% в полза на тези, които искат да останат в блока.

Българите и румънците на Острова все повече

Статистическите данни сочат, че 187 370 българи и румънци са получили национални осигурителни номера във Великобритания през 2014 годин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа