Ненчев се огъна и подписва споразумението с ГЕРБ

3691
Ненчев се огъна и подписва споразумението с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност. Това се заявява в позиция на БЗНС, разпространена до медиите.

Позицията идва в момент, когато точно Ненчев не искаше да подпише меморандума за анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок. Той обаче в крайна сметка обяви, че сигурността на страната ни в условията на усложнената ситуация с бежанската криза остава основният му приоритет в работата му на министър. Това е бил сред най-основните му лични и на партията аргументи да подкрепи коалиционното управление между ГЕРБ и Реформаторския блок, подписвайки анекса към договора, което предстои да се случи.

Кунева: Премиерът ми връчи подписан меморандум към коалиционното споразумение

Премиерът Бойко Борисов ми връчи меморандум към коалиционното споразумение с неговия подпис вътре. Това каза вицепремиерът и министър н...

"Вчера имах продължителна среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която получих категорична подкрепа за водената от мен политика. Министър-председателят настоя да запазя поста си и да продължа с политиката, която съм водил до момента. Имах разговори с председателя на ДСБ, с колегите от Гражданския съвет, от които също получих възможно най-висока оценка и категорична подкрепа и настояване от тяхна страна да запазя поста си. В този смисъл нямам колебание, запазвам поста, който изпълнявам, както и длъжността, която заемам. Продължаваме разговорите, правим всичко възможно и ще направя всичко възможно да запазим целостта на Реформаторския блок", заявява Ненчев.

"Приемаме като изключителен успех в упражняваната от него власт, подчертават земеделците и изброяват постигнатите от Ненчев цели - разбити корупционни схеми, категорична воля за разсекретяване на досиетата на комунистическото военно разузнаване, извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането й в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект, приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи. В този смисъл оставката на Николай Ненчев не стои на дневен ред за БЗНС", казват от партията на самия Ненчев.

„Заявяваме, че всяка атака срещу лидера ни и министър на отбраната приемаме като атака срещу всеки един от нас, срещу БЗНС и РБ. Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на РБ”, заявяват от партията на Ненчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика