X
 
 

Борисов се срещна лидерите на ЕК и ЕП в Давос

997 8
Борисов се срещна лидерите на ЕК и ЕП в Давос
Снимка: Правителствена пресслужба
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен в рамките на Световния икономически форум в Давос. Във фокуса на разговора им бяха водещите теми от дневния ред на форума, свързани с опазването на природата, прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.

Българският премиер изтъкна, че превръщането на ЕС до 2050 г. в първия в света неутрален по отношение на климата Блок е голямо предизвикателство, но също така и чудесна възможност. „Преходът към климатична неутралност ще изисква по-големи инвестиции за постигането на целта, но това ще е ярък знак, че Европа поставя на първо място здравето на своите граждани и опазването на природата за бъдещите поколения“, посочи Борисов пред Урсула фон дер Лайен.

В тази връзка двамата обсъдиха значимостта и ролята на новата стратегия на ЕК, известна като Европейски зелен пакт, за който се предвижда финансиране от около 1 трилион евро през следващото десетилетие. Пактът дава възможност така да се промени начинът ни на живот, че гражданите да живеят по-здравословно, а предприятията да станат още по-модерни и конкурентоспособни.

Борисов в Давос: България подкрепя Западните Балкани за ЕС

„България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС”. Това отбеляза ми...

„Успехът на Европейския зелен пакт и на борбата с климатичните промени може да се осигури, ако тези инициативи бъдат подкрепени от всички държави, особено тези с високи парникови емисии. Необходимо е примерът на ЕС да бъде последван от нашите партньори и от основните играчи на международната сцена“, категоричен бе Бойко Борисов.

Предизвикателствата пред Европа, Европейският зелен пакт и новата многогодишна финансова рамка на ЕС бяха във фокуса на разговора на Борисов и с председателя на Европейския парламент (EП) Давид Сасоли.

В хода на разговора на двамата лидери бяха откроени възможностите, които създават новия политически цикъл в ЕС и съпътстващата го нова междуинституционална динамика. Борисов и Сасоли обсъдиха също укрепването на водещата роля на ЕС при търсенето на работещи решения по глобалните теми.

Actualno.com

Етикети:

 • Академиците ! 4 Академиците ! преди 4 седмици Профил на трол?
  Отечеството е в дълбока криза – не от вчера и не в една област . Държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима . Няма нито една област, която да се развива добре, а в повечето кризата е дълбока и трайна . Няма нито една реформа – в нито една област, с нито един видим резултат .
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Управлението е превърнато в политическо празнословие, самохвалство, дори с откровени лъжи и снимки с чуждестранни лидери, които все по-очевидно и активно се възползват от безволевото българско правителство… Нация, която за 30 години е загубила 30% от населението си, а други 15 % живеят извън територията ѝ, а повечето останали в Родината са съсипани от тревоги и лишени от и виж още ›› деали и надежди, е загиваща нация .
  : 0 !
 • Една гнила Тиуква 4.2 Една гнила Тиуква преди 4 седмици Профил на трол?
  Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление. Държава, в която парламентът се ползва с 8 % доверие, а съдът – с 12 %, е територия без управление . Фактите са ясни, изводът също: България е без управление, България се руши, българската нация загива !
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Няма ли кой да му каже, че доброто въспитание и официалния про токол не допускат човек да прегръща свойски държавните глави. Те не са му нито роднини нито любовници.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тръгнал тоз за Давос, през гората гол и бос по кой ли не въпрос - https ://ivo.bg/2020/01/21/%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d0%bb-%d1%82%d0%be%d0%b7-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%bb-%d0%b8/
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  горките лидери на ЕК и ЕП
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ще ги намачка по простонародному.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Голям Шебек, голям Простак !
  : 0 !
Последно в Актуално