X
 
 

Британското правителство готово с конкретни предложения за нова сделка за Brexit

4359 1
Британското правителство готово с конкретни предложения за нова сделка за Brexit
Снимка: iStock
Правителството на Великобритания е готово да разкрие „конкретни предложения", насочени към постигане на сделка за Brexit с Европейския съюз, пише вестник London Evening Standard, като се позовава на информация на BBC. Според информацията тези планове ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия следващата седмица.

Разкриването на новите предложения трябва да даде достатъчно време на торите да се подготвят преди жизненоважната среща от високо равнище на Евросъюза на 17 октомври. Въпреки оптимистичната новина, министърът отговарящ за Brexit, Стивън Баркли притъпи очакванията за постигане на споразумение, като отбеляза в интервю, че „все още има дълъг път“ до сделката с Брюксел.

Брекзит - предпоследен твърдо-мек вариант

Брекзитът вече съвсем се запече - британският премиер Борис Джонсън подлуди всички, изпокара се с парламента, ошашави и Мишел Барние, г...

Остава малко повече от месец до планираната дата за излизане на Великобритания от ЕС и Баркли, който по-рано се срещна с преговарящия от страна на ЕС Мишел Барниер, заяви, че наближава „момента на истината“ за тези преговори, посочва Фокус. „Ще видим дали има политическа воля и от двете страни. Ние сме посветени на това да подсигурим сделка и сме посветени на това да напуснем на 31 октомври, но това споразумение трябва да е без предпазната клауза за ирландската граница“, заяви министърът. „Парламентът отхвърли тази клауза вече три пъти, аз бях съвсем ясен с Мишел Барние в преговорите – клаузата трябва да изчезне“, заяви той. „Но с достатъчно воля от двете страни, сделка може да се постигне“, добави още Баркли.

По-рано Европейската комисия излезе с изявление, че Барние е наблегнал на това, че трябва да има работещо решение за да се постигне сделка. „Мишел Барние наблегна на това, че е от особена важност да има пълно операционно споразумение за оттегляне, за да бъде избегната „твърдата“ граница между Северна и Република Ирландия, да бъде защитен острова, както и интегритета на единния ни пазар“, се казва в изявлението. „ЕС остава отворен и с желание ще разгледа работещо и легално оперативно решение, което да изпълнява всички тези цели“, се казва още в него.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Тия са по тъпи даже и от мен! "...това споразумение трябва да е без предпазната клауза за ирландската граница..." От 2 години им се говори, че няма споразумение без предпазна калуза за ирландската граница. Е на какви преговори се надяват? Целта, както винаги е да получат най много привилегии, без да излизат от ЕС, но те и досега ги имаха. По добре да се махат, пък ак ще да е и без споразумение. То виж още ›› гава ще им "светне", но късно!
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"

Катастрофа на магистрала "Тракия" задръсти движението. Сблъсъкът е станал на около 25 км преди столицата. Към момента е образувана опашка...