Бронетранспортьорите с руски знамена всъщност били под прикритие

18506
Бронетранспортьорите с руски знамена всъщност били под прикритие
Снимка: Getty Images/Guliver

На бронетранспортьорите с руски знамена в украинските градове Краматорск и Славянск са се придвижвали маскирани украински военни, предаде БГНЕС.

По този начин те се опитвали да проникнат в частите, контролирани от привърженици на федерализацията, съобщи изпълняващият длъжността лидер на парламентарната група на партията "Отечество" Сергей Соболев.

"Тези наши въоръжени подразделения са използвали партизански метод за проникване. За тази операция много скоро ще стане известно, буквално след 3 часа, и вие ще разберете, че това фактически е било пробив, извършен от наши подразделения", заяви Соболев днес на брифинг. По неговите думи въпросната информация е официална, предоставена е от Министерството на отбраната.

В същото време тази версия бе опровергана от Игор Хакимзянов, командващ "народната армия" на т.нар. Донецка народна република. Пред РИА "Новости" той заяви, че екипажите на бронетранспортьорите минали на страната на опълченците, като машините били пет, а не шест.

По-рано депутатът от фракцията на партията "УДАР" Сергей Куницин съобщи, че военно министерство не е потвърдило информацията, разпространена от редица медии за появяване на бронетранспортьори с руски знамена в Краматорск и Славянск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com