X
 
 

Даунинг стрийт 10: Парламентът не може да спре Брекзит без сделка

3247 0
photo of Даунинг стрийт 10: Парламентът не може да спре Брекзит без сделка
Снимка: Getty Images
Британският премиер Борис Джонсън ще каже на Ангела Меркел и на Еманюел Макрон тази седмица, че парламентът не може да спре Брекзит без сделка, обяви Даунинг Стрийт.

По време на пътуванията на премиера Джонсън до Германия и Франция той ще заяви на лидерите на тези две държави, че "трябва да има ново споразумение, което да замени неуспешната сделка ", но ако такова не може да бъде постигнато, Великобритания е готова да напусне ЕС на 31 октомври без споразумение.

Британски министър: Брекзит без сделка ще струва 90 млрд. лири

Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд предупреди претендентите за председател на управляващата Консервативна партия, ч...

Въпреки това, от Даунинг стрийт поясниха, че очакват да има "много кратко обсъждане" на темата Брекзит по време на посещението на Борис Джонсън в Берлин в сряда и Париж в четвъртък, тъй като други теми ще бъдат в центъра на вниманието.

Очаква се дискусиите за Брекзит да се водят в рамките на следващата среща на върха на Г-7 в Биариц, Франция, през следващия уикенд, като ще се обсъждат теми като търговия, външна политика, сигурност и околна среда.

От кабинета на британския премиер казаха, че той ще обсъди въпросите за изменението на климата с колегите си, добавяйки: "ЕС са най-близките ни съседи и каквото и да се случи, искаме силни отношения, след като си тръгнем."

Въпреки настояването на премиера, че напускането на ЕС без споразумение все още е опция, дебатът във Великобритания продължава да се разраства кой може да стане премиер в случай на успешен вот на недоверие срещу правителството, за да се предотврати напускане на Европейския съюз без сделка.

Малта предупреди: Брекзит без сделка ще бъде "атомна бомба" за всички

Малтийският финансов министър Едуард Сциклуна предупреди, че Брекзит без сделка ще бъде „атомна бомба за всички“. Министъръ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители