Депутати масово бягат от партията на Янукович

13000
Депутати масово бягат от партията на Янукович
Снимка: Getty Images/Guliver

Цели 74 депутати от управляващата в Украйна Партия на регионите са решили да напуснат политическото формирование на Виктор Янукович. Това обяви лично председателят на парламентарната група на паритята Александър Ефремов, предаде УНИАН.

Ефремов поясни, че някои от народните представители напускат групата поради оказан натиск върху техните семейства.
Той даде пример с инцидент от тази нощ, при който неизвестни лица са нахлули в квартирата на дъщеря на един от депутатите.
Като управляваща сила Партията на регионите разполагаше с 205 мандата в парламента.

Междувременно Русия предупреди, че ще увеличи митата за внос от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз.

"Ние ще кажем на Украйна: ОК, вие имате право да изберете път", посочи руският министър на икономиката Алексей Улюкаев пред икономическия вестник "Ханделсблат" по повод споразумението за асоцииране, което Киев се готви да сключи с Европейския съюз, предаде БГНЕС. "Ние обаче в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим митата за вноса от Украйна", добави министърът.

Той аргументира евентуална такава мярка с опасението, че Украйна ще се превърне във врата за навлизане на европейски стоки, които ще наводнят руския пазар. Москва гледа с твърде лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС, за което се обявяват част от украинското население и новите ръководители на страната след свалянето в събота, 22 февруари, на президента Виктор Янукович. Киев не може да остане силен партньор на Москва и в същото време да подпише споразумение за асоцииране с ЕС. "Едното е несъвместимо с другото", подчерта Улюкаев. Освен това руският министър изрази огорчение от негативното отражение върху икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, а след това същото ще стане и спрямо Русия. Ясно е, че Украйна е изправена пред рецесия", обясни Алексей Улюкаев.

Украйна издаде заповед за ареста на Янукович

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа