Донецкият ЦИК допусна отсрочване на референдума

11190
Донецкият ЦИК допусна отсрочване на референдума
Снимка: Gettyimages

Ръководителят на Централната избирателна комисия на „Донецката народна република” Роман Лягин допусна възможността за отсрочване на датата на референдума, в случай че ръководството вземе подобно решение, предаде Интерфакс-Русия.

„Ще разгледаме този въпрос, ако от ръководството на Донецката народна република постъпи такова разпореждане. Лично аз не съм получавал никакви инструкции, посочил е Лягин. Той е отбелязал, че подготовката за референдума, който е насрочен за 11 май, продължава.

Путин изтегли войските от границата с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна, където по данни на НАТО в края на ап...

За 11 май е насрочен референдум в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в състава на Украйна, чието население е призовано да се произнесе по въпроса за статута на териториите.

По-рано руският президент Владимир Путин призова представителите на Югоизточна Украйна да отложат насрочения за 11 май референдум за самоопределянето на Донецката и Луганската област.

„Молим представителите на Югоизточна Украйна, поддръжниците на федерализацията на страната, да отложат насрочения за 11 май референдум”, заяви Путин след среща с председателя на ОССЕ Дидие Буркхалтер.

Путин отбеляза, че Русия призовава представителите на украинския Югоизток да предприемат тази стъпка, „за да се създадат необходимите условия за диалог” с властите в Киев.

Уилям Хейг: Русия въздейства пряко и не иска избори за нов украински президент

Русия използва бойци под прикритие и "огромна пропаганда", за да предотврати провеждането на президентски избори в Украйна на 25 май,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа