ЕП одобри по-тясно сътрудничество в границите на ЕС при бедствия

16466
ЕП одобри по-тясно сътрудничество в границите на ЕС при бедствия

Европейският парламент одобри поправки в Механизма за гражданска защита в ЕС, с които се поставя основата на засилено европейски сътрудничество и взаимопомощ при природни бедствия.

За да гарантират по-добра превенция, държавите-членки редовно ще обменят обобщения на оценките си на риска и добри практики и ще си оказват взаимно съдействие при идентифицирането на областите, в които са нужни допълнителни усилия за ограничаване на риска от бедствия. По-доброто разбиране на рисковете е също така отправната точка за планирането на ефективни ответни действия при големи бедствия.

Тайфунът Хайян наложи евакуацията на над 125 хиляди души във Филипините

Най-мощният за тази година тайфун Хайян наложи евакуирането на над 125 000 души в повече от 100 убежища във Филипините, предаде ИТАР-ТА...

Целта на преразгледаното законодателство за Механизма за гражданска защита на ЕС е да се подобрят защитата срещу природни и причинени от човека бедствия и реакцията при такива бедствия. С него ще се увеличи степента на безопасност на гражданите на ЕС и на пострадалите при бедствия по целия свят благодарение на разпоредбите, осигуряващи по-тясно сътрудничество в областта на превенцията, по-висока степен на подготвеност и по-добро планиране, както и по-координирани и по-бързи ответни действия.

Европейската комисия приветства вота за по-ефективно управление на бедствията, от което ще извлекат полза както европейските граждани, така и общностите по света, съобщи пресслужбата на ЕК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа