X
 
 

ЕС отхвърля плана на Борис Джонсън за ирландската граница

3151 1
photo of ЕС отхвърля плана на Борис Джонсън за ирландската граница
Снимка: Getty Images/Guliver
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че дотогава, докогато британският премиер Борис Джонсън не предлага "реалистични алтернативи" на предпазния механизъм за избягване на твърда граница на остров Ирландия, той всъщност подкрепя "възстановяването на граница", съобщава "Асошиейтед прес".

Ключова част от предложенията за развод между Европейския съюз и Великобритания имат за цел на острова да се избегнат физически граници между членката на ЕС Ирландия и Северная Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

Борис Джонсън се надява на компромис от Германия и Франция за Brexit

Британският министър-председател Борис Джонсън призова днес Германия и Франция да направят компромис за Brexit. Той предупреди, че Вели...

И двете страни се ангажираха с прокарването на предпазния механизъм, за да се запази границата отворена в споразумението с бившия британски премиер Тереза Мей, но новият премиер Борис Джонсън яростно се противопоставя на предпазния механизъм.

Туск написа в "Туитър", че "онези, които са против предпазния механизъм и не предлагат реалистични алтернативи, всъщност подкрепят възстановяването на граница. Дори и да не го признават".

Междувременно от Европейската комисия (ЕК) коментираха, че предпазният механизъм е единственото средство, признато както от Лондон, така и от Общността, с което ще се избегне завръщането на масирани гранични проверки на остров Ирландия след Брекзит.

Вчера Джонсън изпрати писмо до ЕС с искане Брюксел да се откаже от предпазния механизъм в споразумението за развода.

Край на свободното придвижване на хора към и от Великобритания след Брекзит

Великобритания незабавно ще прекрати свободата на движение за хора от Европейския съюз след Брекзит на 31 октомври. "Свободата на движ...

"Писмото не осигурява юридическо оперативно решение за предотвратяване връщането на твърда граница на остров Ирландия", изтъкна говорителката на ЕК Наташа Берто, допълвайки: "Нашата позиция по отношение на предпазния механизъм е добре известна... Това е единственото средство, установено досега от двете страни, за да се спази този ангажимент."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Туск към Джонсън 1 Туск към Джонсън преди 2 месеца Профил на трол?
    Альоуууу...Борисеее....наведи се,хвани здраво палците на краката ,разтвори розовите си БУЗЕТА и чЕЕекай "КОМПРОМИСА"...той ще доде.....те го те...иде изодзади!!!!
Последно в Актуално