X
 
 

ЕС пощади Турция от влизане в черния списък на Общността

1015 2
ЕС пощади Турция от влизане в черния списък на Общността
Снимка: iStock/Guliver
Турция беше пощадена от влизане в черния списък на ЕС. Това съобщиха дипломатически източници, цитирани от световните агенции.

Това става на фона на факта, че страната не е изпълнила ангажиментите си, а Брюксел е под натиск да се справи напрежението с Анкара.

27-те държави членки на ЕС обаче ще добавят в списъка Каймановите острови - първата британска отвъдморска територия. Междувременно Панама ще се върне в черния списък на данъчните убежища, като се добавят и Сейшелите и Палау, уточнява още AFP, цитирана от БГНЕС.

Списъкът ще бъде потвърден от финансовите министри на ЕС на срещата им в Брюксел следващия вторник.

Турция за малко да попадне „под ножа“ за внедряването на автоматичен обмен на данъчна информация с държавите от ЕС през 2019 г., но „ѝ се дава още малко време по политически причини“, добави неназован дипломатически източник.

Ще има ли руско-турска война в Сирия?

Сериозен напредък бележи подкрепената от Русия сирийска армия в последния бастион на терористи и бунтовници в Идлиб, От своя страна, Т...

Actualno.com припомня, че ЕС зависи от Турция, за да ограничи имиграцията от разкъсаната от война Сирия, но отношенията се обтегнаха след политическите чистки, ръководени от президента Реджеп Тайип Ердоган, заради опита за преврат през 2016 г.

Черният списък е съставен през 2017 г. след няколко скандала, тласнали Брюксел да направи повече за борбата с укриването на данъци.

Страните членки на ЕС не могат да бъдат в списъка, а страните, включени в документа, са изправени само срещу ограничени санкции, които се състоят в замразяването на европейска помощ или финансиране за развитие.

Понастоящем черният списък на ЕС включва 8 държави или юрисдикции: Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Оман, Самоа, Тринидад и Тобаго, Американските Вирджински острови и Вануату.

Actualno.com

Етикети:

  • черен Анадолец 1 черен Анадолец преди 1 седмица Профил на трол?
    Жалко...знаете ли колко щеше да ми тича черното от тоя списък?!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Важно е да си дружка с Путя! Ама и с него нещо напоследък...
    : 0 !
ЕП счита бюджета на Общността за неприемлив
ЕП счита бюджета на Общността за неприемлив

Проетобюджетът на Европейския съюз за 2021-2027 г., който се обсъжда днес на извънредна среща на върха на ЕС в Брюксел, е неприемлив за Европейския...