X
 
 

Евродепутати критикуват Фон дер Лайен за ресорите в ЕК

2615 1
Евродепутати критикуват Фон дер Лайен за ресорите в ЕК
Снимка: БГНЕС
Само ден след като тя представи екипа си председателят на новата Европейската комисия Урсула фон дер Лайен си навлече първи критики. Наименованията на някои от новите ресори предизвикаха объркване, а евродепутати от различни парламентарни групи поискаха от фон дер Лайен да смени името на ресора "Защита на европейския ни начин на живот", съобщава БНТ.

Новата ЕК още не е встъпила в длъжност, а първите критики вече са налице. Много хора се питат какво се крие зад нестандартните наименования на някои от ресорите като например "Демокрация и демография", "Прозрачност и ценности". Наименованията на много от ресорите приличат по-скоро на названия на книги.

Мария Габриел ще е комисар за иновациите и младежта (ВИДЕО)

Мария Габриел ще е комисар, който отговаря за иновациите и младежта. Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Припомняме,...

Най-голямо недоумение и критики предизвика ресорът на гърка Маргаритис Схинас, бивш главен говорител на Еврокомисията, който получи ресора "Защита на европейския начин на живот". Зад този ресор е скрита цялата проблематика, свързана с миграцията.

Мигновено се появиха реакции най-вече от евродепутати, които обвиниха Урсула фон дер Лайен, че обявява миграцията едва ли не за заплаха за европейския начин на живот. Обвиниха я че използва реторика в стил "Орбан", дори "Амнести интернешънъл" излезе с позиция.

Скандалът заплашва тепърва да се разраства, още повече, че комисарите трябва да бъдат изслушани от Европарламента.

Дали Фон дер Лайен ще смени името на ресора предстои да видим, но тя рискува да влоши отношенията с Европейския парламент точно преди изслушванията на еврокомисарите.

Проблемите пред новата ЕК - полски и унгарски

Кандидатът за еврокомисар на Полша Януш Войчеховски е разследван от Европейската агенция за борба с измамите (ОЛАФ) заради съмнения за ...

Говорител на Комисията се опита да обясни какво точно се крие зад спорното название.

"През юли новоизбраният председател публикува своите политически насоки, които съдържат глава номер 4 със заглавие "Защита на нашия европейски начин на живот". Новоизбраният председател реши да организира своята комисия именно около шестте заглавия от тези политически насоки. Вчера тук тя подчерта много добре какво има предвид под европейски начин на живот - създаване на истински съюз и равенство", каза говорителят на Комисията Мина Андреева.

Тази вечер и утре еврокомисарите се събират, за да определят приоритетите и начина на работа на новата Комисия. Несъмнено наименованията на ресорите ще бъдат в дневния ред на тази среща.

Actualno.com

Етикети:

  • при нас , какви въпросителни ? 1 при нас , какви въпросителни ? преди 5 месеца Профил на трол?
    щом имаме комисарият за младежта и иновация , неминуемо (веднага) децата в изолаторите на бежанските центрове да обучаваме - това е мандат и замисъл на комисарството нашето . Не хъм-мън , а утре сутрин : американската система на автобусинг , окръжното училището с обикновнена класна стая , смесен състав психолог-учител , и почнем с обучението . Който е против тази възможност за нашенското председа виж още ›› телство в ЕС-ЕК комисиярят , какво ... ? С дипломата да слязат после от образователна система , свътът пред тях , даром от България .