Европейски шпионски агенции работили заедно за масово следене

25902
Европейски шпионски агенции работили заедно за масово следене

Разкритията са въз основа на документи, предоставени от Едуард Сноудън, показват, че  европейски шпионски агенции са работели заедно за масово следене, твърди "Гардиън". 

Основната част от наблюдението се извършва чрез директно прехващане на оптични кабели и разработване на тайни отношения с телекомуникационни компании. 

Сноудън започва работа в Русия като компютърен експерт

Бившият сътрудник на АНС и ЦРУ Едуард Сноудън в петък започва работа в една от големите руски компании, съобщи за агенция Интерфакс н...

Всяка една от службите в Германия, Испания и Швеция е разработила свои собствени методи за масово наблюдение на телефонния трафик и интернет. Това става в тясно сътрудничество с британската агенция за електронен шпионаж. 

Междувременно шест големи американски технологични компании поискаха от Конгреса засилен контрол върху Агенцията за национална сигурност. Гугъл, Епъл, Майкрософт, Фейсбук, Яху и АОЛ са изпратили писмо до комисиите по правосъдие в Камарата на представителите и Сената. 

Като причина за това са посочени  обвиненията, че компаниите са предоставяли хиляди електронни данни за интернет потребители. Според компаниите по-голямата прозрачност ще докаже, че твърденията са неоснователни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа