France Soir: Ваксинираните с две дози ще се смятат ли скоро за "неваксинирани"?

4844
France Soir: Ваксинираните с две дози ще се смятат ли скоро за "неваксинирани"?
Снимка: Unplash

Ще се изисква ли скоро трета доза ваксина срещу коронавирус във Франция? Този въпрос си задават от френския ежедневник France Soir в материал, озаглавен „Бързо ми дайте третата доза! Патернализъм, принуда ... и отричане на правителството“.

Както по-младите французи, така и над 65-годишните, вече получили по две дози от препаратите срещу COVID-19, не бързат да си поставят третата доза, защото не искат да влизат в този безкраен кръг. Но министърът на здравеопазването Оливие Веран търси начини да ги принуди с всички средства, отбелязва изданието. Мотивирайки се с нуждата от защита на здравната система, той посочва, че не трябва да се претоварват болниците, които и без това с идването на грипа ще бъдат препълнени. Предупреждението е, както винаги, придружено със заплахи за налагане на ограничения, пише изданието.

Le monde: Във Франция предпочитат да закриват болнични легла и да уволняват неваксиниран персонал

От 15 септември медицинските работници във Франция, които не са ваксинирани вече нямат право да упражняват професията си. Законът от 5 ...

В свое изявление пред здравния Съвет на 6 октомври министър Веран е отправил предложение „да се премахнат преимуществата, предоставяни от зеления сертификат за всички онези, които не са получили третата си доза седем месеца след поставянето на втората“.

Веран не е единственият висш функционер, който се изпуска с подобни недвусмислени изявления. На 14 октомври в предаване по телевизионния канал Europe 1 Елизабет Борн, министър на труда, заетостта и интеграцията на Франция, на свой ред говори по темата. Тя също оправда необходимостта от поставяне на бустерна доза с „резкия спад на имунитета шест месеца след двете инжекции“. „Когато сте възрастен човек, ваксиниран преди повече от шест месеца, това е наистина много важно - знаем, че имунитетът рязко пада след шест месеца, така че абсолютно трябва да се сложи тази трета доза”, заяви Борн в телевизионното студио. Тя също не изключи възможността отказалите да си поставят трета доза да изгубят зеления си сертификат.

Още преди два месеца, по време на пресконференция на 26 август, министърът на здравеопазването Веран вече говореше за необходимостта от третата доза, припомня изданието. Тогава обаче той обеща, че това няма да даде отражение върху зеления сертификат. Но това беше преди... Малко по малко примката се затяга за всички французи, както ваксинирани, така и неваксинирани, пише France Soir.

"Обещанията са задължителни само за тези, които им вярват." Тази фраза, приписвана понякога на Жак Ширак, а друг път на Шарл Паскуа, прилепва идеално на това правителство, чиито успокояващи речи сякаш имат за цел единствено да скрият истинските им намерения - да се сложи край на индивидуалните свободи, завършва материалът.

260 души във Франция са получили ковид ваксини с изтекъл срок на годност и ще бъдат ваксинирани наново

Ваксини на Pfizer, чийто срок на годност е изтекъл още на 5 септември, са били инжектирани между 7 и 21 септември на около 260 души във...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Полша и Германия ще създадат танкова коалиция за Украйна

Зеленски: Жизненоважно е бързото решение на Конгреса на САЩ за помощта за Украйна

Взривове в Белгород, гори завод за ракетни двигатели (ВИДЕО)

Германия няма да признава Путин за президент на Русия, хутите го поздравиха

Проучване на New-Europe: Около половината от гласовете за Путин са фалшифицирани (ВИДЕО)

Мечка доведе до извънредно положение в словашки град (ВИДЕО)

Окупиран от Москва грузински регион "обмисля" дали да стане част от Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа