Франция се отказа да продава бойни кораби на Русия

42947
Франция се отказа да продава бойни кораби на Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Под натиска на международните си партньори Франция отмени доставката първия боен кораб „Мистрал” за Русия. Тя ще преразгледа цялостното си решение за продажба на кораби на Москва през ноември, съобщава АФП, цитирана от "Фокус". 

„Договорът е спрян до ноември. На тази дата ще видим какви ще бъдат финансовите последици", пояснява източникът, добавяйки, че спирането на сделката на стойност 1,2 милиарда (1,6 милиарда долара) за два бойни кораба за хеликоптери "Мистрал” може да ни струва един милиард евро”.

ЕС иска да спира водката, хайвера и диамантите на Русия

Френският президент Франсоа Оланд съобщи преди срещата на върха в Брюксел, че със сигурност ще бъдат поръчани нови предложения за санкц...

Коментарите от руска страна не закъсняха. Решението на Франция да не доставя на Русия поръчаните от нея кораби „Мистрал” заради кризата в Украйна не е трагедия за Москва. Това заяви руското министерство на отбраната.

„Отказът от този договор няма да бъде трагедия за нашето въоръжаване”, заяви заместник-министърът на отбраната Юрий Борисов.

„Въпреки че това несъмнено е неприятно и внася напрежение в отношенията ни с нашите френски колеги”, посочил е още Борисов.

Снимка: Архив

Русия с нова военна доктрина

В новата редакция на военната доктрина на Русия, която трябва да бъде приета в края на 2014 година, трябва да намерят отражение новите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com