Френската ЦИК предупреди изтеклите документи да не се разпространяват

1795
Френската ЦИК предупреди изтеклите документи да не се разпространяват
Снимка: Getty Images/Guliver

Френската избирателна комисия предупреди, че всеки който разпространява изтеклите документи от предизборната кампания на центристкия кандидат Еманюел Макрон, може да бъде подведен под отговорност за криминално престъпение. Комисията заседава извънредно след като десетки хиляди документи се появиха в интернет след хакерска атака.

Съветници на Макрон определиха изтичането като безпрецедентно. Според неговия екип те са били орткраднати преди няколко седмици, когато лични и служебни пощи на сътрудници са били атакувани от хакери.

Макрон е станал жертва на "масивна и планирана хакерска атака"

От предизборния щаб на френския кандидат-президент Еманюел Макрон съобщиха, че техни имейли и счетоводни документи са изтекли в интерне...

Представител на базирана в Ню Йорк компания за киберразузнаване заяви, че съгласно данните, зад атаката стои хакерска групировка, свързана с руското военно разузнаване. Той обясни, че преди месец хакерите са регистрирали фалшиви интернет адреси с име, подобно на партията на Макрон, които вероятно са били използвани за изпращането на заразени имейли.

Самите французи реагират различно на случилото се:

Станалото не ме изненадва. Знаем, че има външни сили, които искат да играят роля в президентските избори и това става все едно случайно точно накрая, преди вота, казва един от жителите на Париж.

Мисля, че винаги е имало удари под кръста между политиците. Преди съществуваха други начини за това, но в модерния свят имаме компютри, допълва друг.

Активисти "украсиха" Айфеловата кула с транспарант срещу Льо Пен (ВИДЕО)

Активисти на международното движение за защита на околната среда Greenpeace успяха да поставят върху корпуса на Айфеловата кула в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com