Георги Марков с хвалебствена тирада за Орбан: Унгария иска християнска Европа

9121
Георги Марков с хвалебствена тирада за Орбан: Унгария иска християнска Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

Да кажа едно голямо браво на Виктор Орбан. 89-та година с една прочувствена реч изгони съветската армия, сега си заслужи мястото на голям държавник. Това заяви пред Нова телевизия бившият конституционен съдия Георги Марков в свой коментар относно действията на унгарския премиер по отношение на бежанския поток.

Според Марков 1 млн. унгарци са отговорили на инициатива на Унгария и на въпрос относно бежанците. Над 90% не искат бежанците. Заради това Орбан заяви, че Унгария не желае мултикултурни общности, които са различни от нашия християнски начин на живот. Ние искаме християнска Европа и християнска Унгария. За Европа не можем да решим, но за Унгария можем. Това кореспондира с християнските ценности – яли сме попарата на исляма, 150 години, подчерта бившият конституционен съдия виждането на Орбан.

Дончев: Никой не мисли бежанците да остават за постоянно

Не виждам какво мога да добавя и не бива да добавям по темата със спрените руски самолети на път за Сирия. Така вицепремиерът Томислав ...

Свещено нещо е границата – децата гледат по телевизията как орди минават граница след граница. На нито един наш шофьор не му хрумна да мине през полето, а не през пропусквателните пунктове, заяви Марков. Истината не е по средата – тези хора не са готови за интеграция. Те нямат чувството, че влизат в суверенна държава. Ако някой удари полицай, както се случва в Унгария, щяха да го застрелят, ако беше станало в САЩ, посочи Марков.

Държава, която не може да си опази границата, не е държава, каза Орбан по думите на Марков. През миналата седмица Унгария прие серия от закони заради имиграцията. От вторник (15 септември) Унгария затваря с истинска ограда границата със Сърбия, не със символичната ограда досега. Да се наредят на КПП-тата, както правим и българите. Който опита да мине през ограда, три години затвор. Шапка му свалям, това е държавник – няма да идвате неканени в нашата държава, възкликна Марков. Бившият конституционен съдия определи Орбан за „брилянтен демократ”, а не за диктатор. Когато Дюрчани призна, че е лъгал всеки ден унгарците, Орбан заяви, че няма да прави пуч и че си има избори, даде нов пример Марков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа