Германия ще бъде блокирана от нова стачка на железниците

12864
Германия ще бъде блокирана от нова стачка на железниците

Германският профсъюз на машинистите GDL призова за нова стачка на членовете си от сряда следобед до понеделник сутрин. Призивът идва  фона на задълбочаването на спора с железопътната компания "Deutsche Bahn".

Стачката ще засегне товарните превози от 15 ч в сряда. Трафикът на пътници ще бъде засегнат от четвъртък в 2 ч местно време.

Германия е блокирана от стачка на железниците

Стачка на железниците блокира Германия от днес до понеделник, предават информационните агенции. Само една трета от всички влакове, с ко...

Стачката, която е шеста от началото на септември и една от най-тежките в историята на компанията, ще бъде прекратена в 4 ч местно време. Информацията съобщи АФП, позовавайки се на информация на профсъюзите.

Последната стачка беше организирана на 18 и 19 октомври. Тогава GDL организира стачка в уикенд, когато много хора отиваха на ваканция.

Профсъюзът иска увеличаване на заплатите и намаляване на седмичното работно време. Освен това той е в конфликт с ръководството на Deutsche Bahn по въпроси с представителността. Компанията отказва да преговаря с профсъюза по споразуменията за заплатите на служителите с изключение на машинистите. Нови преговори се състояха в последните дни, но завършиха без успех, припомня БГНЕС.

"Тъй като "Deutsche Bahn" не признава основните права на членовете на GDL конфликтът няма да намери решение", съобщи профсъюзът в комюнике. ЖП превозвачът, в който членуват 19 000 от 196 000-те служители на компанията в Германия, е все по-критикуван заради своята неотстъпчивост и стачките, организирани в контекст на отслабена икономика.

Две жертви и 47 ранени в катастрофа с автобус в Германия

При тежко пътно-транспортно произшествие недалеч от Берлин загинаха двама души и 47 бяха ранени, съобщават германските медии. Автобус с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа