Германия затяга законодателството за предоставяне на убежище

3080
Германия затяга законодателството за предоставяне на убежище
Снимка: Getty Images/Guliver

Германското правителство представи законопроект за затягане на законодателството за предоставяне на убежище. Новите мерки предвиждат по-бърза обработка на документите на кандидатите за такъв статут и допълнителна помощ от бюджета в размер на милиарди евро, предаде ДПА, цитирана от Mediapool.

Законопроектът ще бъде обсъден в долната камара на парламента - Бундестага, най-рано в четвъртък. Той бе предложен в момент, когато се съобщава, че всеки ден в Германия влизат средно по 10 хиляди мигранти въпреки въвеждането на граничен контрол. Баварският премиер Хорст Зеехофер заяви, че 169 400 мигранти са пристигнали в Бавария от началото на септември, а само вчера те са били 10 хиляди.

Имигрантите от Албания, Косово и Черна гора ще бъдат по-бързо връщани от Германия

Германското правителство одобри нови мерки за справяне с рекордния наплив на хора към страната като наложи по-строги условия за имигран...

"Това е по-голям брой, отколкото преди имахме за цяла година", каза Зеехофер. "Това показва ясно, че цялата тази работа е вън от контрол".

Предвижда се мигрантите да остават по-дълго в първоначалните центрове и да им се дават стоки вместо пари.

В определени случаи оказваната помощ може да бъде значително намалена, а плащанията ще бъдат най-много за месец напред. Кандидатите за убежище с медицинско образование ще могат да помагат в приемните центрове.

Законите предвиждат и осигуряване на интеграционни курсове за тези, които имат голям шанс да получат одобрение на молбите си и намаляване на бюрокрацията около молбите за бежански прием.

Половин милион бежанци са преминали Средиземноморието към Европа от началото на годината

Повече от половин милион имигранти и бежанци са пресекли Средиземно море на път за Европа от началото на година, съобщават от агенцията...

Намеренията на кабинета са законопроектът да бъде внесен за гласуване в горната камара, Бундесрата, до средата на октомври и да влезе в сила в началото на ноември.

Правителството заяви, че 16-те провинции на Германия ще получат 2 милиарда евро помощ тази година за посрещане на разходите, както и 4 млрд. евро през 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа