Инициаторът на закона "Магнитски": Путин ще е в ужасна ситуация, ако ограничим руския петрол и газ

9527
Инициаторът на закона "Магнитски": Путин ще е в ужасна ситуация, ако ограничим руския петрол и газ
Снимка: Getty images/Guliver

Ограничим ли руският петрол и газа, Владимир Путин ще се намира в ужасна ситуация, тъй като много голяма част от парите му са зависими от износа им. Това каза в интервю за Euronews Bulgaria инициаторът на глобалния закон "Магнитски" - адвокат Бил Браудър.

"Oт ключово значение не е руският петрол, а газ, а все още никой не е предложил изпълним план как да спрем руският газ. Трябва да направим и това", заяви той.

Коментар №3 на седмицата: КОЙ е авторът на менте закона "Магнитски" не е въпрос. Отговор е

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 3000 ваши прочитания в Actualno.com.Седи един корп...

По думите му санкциите срещу Русия заради войната в Украйна имат своята цена и за Европа, но това е единственият начин войната да спре. 

"Най-големият недостатък на санкциите е, че Русия генерира около 1 млрд. долара на ден от продажбата на газ и петрол на западните страни. До момента санкциите засягат и петрола, който представлява около 20%, но все още не и газа. Путин продължава да прави много пари. Прочетох, че Русия е получила повече пари тази година, в сравнение с миналите, въпреки наложените санкции. Така че трябва да намерим начин да спрем зависимостта от Русия. Никой повече не трябва да купува руски газ и петрол, по този начин няма да снабдяваме Путин с парите, от които има нужда, за да убива украинци", категоричен бе той.

Браудър разказа как се е променил животът му след убийството на неговия адвокат и приятел Сергей Магнитски. "Оттогава съм посветил живота си на борба, за да изправя хората, които му причиниха това, пред правосъдието. В резултат се появи „Законът Магнитски“. Законът „Магнитски“ замразява активите и забранява издаването на визи на лица, нарушаващи човешките права, както и на такива, силно обвързани с корупционни схеми, не само в Русия, но и във всяка една държава".

Тази негова мисия обаче предизвиква гнева на руския президент Владимир Путин. "А от него не е лесно да избягаш", категоричен е Браудър. "Путин все още ми е много ядосан. В продължение на 10-12 години правих всичко възможно да избягам от гнева му. Със сигурност искат да ме убият. Основният метод, който използват, е да ме издирват чрез Интерпол и арестуват в чужда държава", сподели Браудър.

Законодателство "Магнитски" трябва да има, но да е добро, смята правосъдният министър

Няма да се откажем да работим по тази тема – законодателно решение трябва да има, но то трябва да е добро.Това заяви пред БНР мин...

Той обаче беше категоричен, че не живее в страх, въпреки че срещу него е имало опит за покушение преди две години. "Седмица преди пътуването ми, получих обаждане от специалните тайни служби на Обединеното Кралство. Те ми казаха, че са били информирани от швейцарските тайни служби, че срещу мен има организиран заговор, чиято цел е да бъда убит в Давос", разказа той.

Инициаторът на глобалния закон "Магнитски" смята, че България трябва да покаже на света, че прави всичко възможно да премахне корупцията. Браудър коментира черновата на подобно законодателство у нас и  изтъкна, че съдебният контрол е задължителен елемент в него, за да се избегнат политически репресии.

ОЩЕ: Испания пусна най-големия клиент на Магнитски, арестуван заради руски иск

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

"Решава се съдбата на войната": Туск призова полските фермери да спрат украинската блокада

Великобритания отпуска 186 млн.долара за енергийната мрежа на Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа