"Ислямска държава" може би се цели в Евровизия

1422
"Ислямска държава" може би се цели в Евровизия

Евровизия може би е обект на бъдеща терористична атака от страна на „Ислямска държава”. Тези слухове се разпространяват в западни медии, като Daily Mail съобщи, че подозренията за възможна атака са факт след влизането на „седем или осем” бойци на ИД в Швеция през тази седмица. Именно в шведската столица Стокхолм ще се проведе тазгодишната Евровизия – на 14 май.

Информацията за потенциалните терористи е на иракските сили за сигурност, като шведски експерти са били на посещение в Ирак, за да се сдобият с повече подробности. Заради нея шведските сили за сигурност следят точно Евровизия като възможна мишена, наред с други обекти, пише шведският вестник Expressen. Членове на ръководството на „Евровизия” са се срещнали със службите за сигурност, за да обсъдят възможността от атентат и какви да бъдат предохранителните мерки. Официалното съобщение след срещата е, че това е било рутинно и планирано събитие от гледна точка осигуряване на безопасността.

Българската песен за "Евровизия" с над 5 милиона гледания

Песента „If love was a crime”, с която Поли Генова ще участва на Евровизия 2016 през май в Стокхолм, вече има общо над 5 ми...

Швеция е втората държава в ЕС с най-много бойци на „Ислямска държава”. 300 шведски граждани се бият на страната на джихадистите от 2013 година насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа