Изявление на полка "Азов" по повод терористичната атака срещу Дугина

5677
Изявление на полка "Азов" по повод терористичната атака срещу Дугина
Снимка: Facebook/Alexandr Dugin

От полка "Азов", част от Въоръжените сили на Украйна, разпространиха нарочно изявление по повод терористичната атака срещу Даря Дугина, дъщерята на руския ултранационалист Александър Дугин. Дугина бе взривена в автомобила си на 20 август вечерта в Подмосковието на връщане от фестивал като според редица източници вероятна мишена на атентата е бил нейният баща, който същата вечер е предпочел да пътува в друга кола.

Ето какво пишат от "Азов" в канала си в Telegram

"Жената, чието име и военна книжка публикува ФСБ (Федералната служба за безопасност на Русия - бел.ред.) в доклада си за разследването на терористичната атака срещу дъщерята на руския пропагандатор Дугин, няма нищо общо с полка "Азов" и никога не е принадлежала към нашата част." (От ФСБ твърдят, че убийцата на Дугина е украинската гражданка Наталия Вовк, която според тях е член на "Азов". ВИЖТЕ: Мъжът на предполагаемата убийца на Дугина е бил проруски агент, разкри журналист)

"Този така наречен документ, с който руските спецслужби се опитват да докажат участието на "Азов" във взривяването на колата на Даря Дугина, всъщност не е нищо повече от поредната "визитна картичка на Ярош"." (През 2014 г. става известен случаят, при който след сражение между членове на "Десен сектор" [украинска националистическа организация, забранена в Русия] и проруски сепаратисти на мястото е открита визитка на лидера на организацията Дмитрий Ярош. В Украйна това е пример за "фейк" и руска пропаганда - бел.ред.).

"Самият терористичен акт е подготовка за "трибунала" над азовци", пишат още от полка "Азов". И продължават: "По този начин Русия подгрява общественото мнение на своите граждани за „необходимостта“ от такъв съд."

"Категорично осъждаме този незаконен процес срещу украинските военни и призоваваме всички, които имат властта да го спрат, да направят всичко възможно този т. нар. „трибунал“ да не се състои", завършват декларацията си от полка "Азов".

Припомняме, че на територията на сепаратистката Донецка република се подготвя публичен трибунал над украинските военнопленници, защитавали завода "Азовстал". Според различни източници първото заседание на този импровизиран съд вероятно ще се състои на 24 август, Деня на независимостта на Украйна. 

ОЩЕ: Нова Еленовка: Русия се готви да взриви мястото на "процеса" над азовците в Мариупол?

Същевременно експертът по Източна Европа Сергей Сумлени припомня в Twitter видео с Даря Дугина от нейно участие в телевизионно предаване, в което тя призовава във всеки украински град да има трибунал над "азовците", които тя нарича "нехора".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски потвърди: Атакувахме летището в Джанкой (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 18.04 - Републиканците представиха нов военен пакет за Киев

Навалная обвини украинското правителство в грешка и каза дали ще подкрепи Киев

Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Огромна експлозия във Воронеж (ВИДЕО)

Шолц: ЕС да изпрати на Украйна ПВО системи

Франция прибира вила на жената на Путин за милиони

Орбан призова избирателите да гласуват за промяна на върха на евроизборите

Двама руснаци счупиха рекорда за подкуп в страната, обявиха ги за издирване

Украйна е преди НАТО, помагайте: Призив на генералния секретар на НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа