Янукович и външният министър на Украйна изчезнаха, страната с нов кабинет до вторник

20717
Янукович и външният министър на Украйна изчезнаха, страната с нов кабинет до вторник
Снимка: Getty Images

Местонаходждението на президента на Украйна Виктор Янукович (на снимката) е неизвестно. Това заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович. Появиха се данни, че Янукович е опитал да напусне Украйна с чартърен полет от летището в Донецк, но е бил спрян, защото е нямал документи. След това е потеглил с автомобил в неизвестна посока.

Министърът на външните работи на Украйна в правителството на Виктор Янукович – Леонид Кожара също е изчезнал неизвестно къде, а заедно с него и цялата финансова документация на министерството, предаде агенция УНИАН.

Тимошенко, Яценюк и Порошенко - основни претенденти за премиерския пост в Украйна

На заседанието на Върховната рада на Украйна, което започна преди минути, е възможно да бъде избран нов министър-председател на странат...

Според служителите на министерството Леонид Кожара няма морално право да бъде занапред представител на страната на международната сцена. Те искат от Върховната Рада незабавно да назначи изпълняващ длъжността министър на външните работи на Украйна.

Междувременно стана ясно, че председателят на Върховната Рада на Украйна Александър Турчинов временно поема и президентските правомощия. Съответното постановление бе прието днес от украинския парламент.

Заместник-председателят на Радата Руслан Кошулински обясни, че това решение е необходимо, защото няма кой да подписва като държавен глава гласуваните в парламента документи. Преди това Турчинов, който е от партия "Баткившчина" на Юлия Тимошенко, каза, че основната задача на депутатите сега е да бъде създадено ново парламентарно мнозинство и правителство на народното доверие. Той възложи на парламентарно представените партии незабавно да започнат консултации за създаването на ново парламентарно мнозинство и правителство, като разпореди това да стане в срок до 25 февруари.

 

Паметникът на Съветската армия осъмна боядисан „в тон” с украинските събития

Потребители в социалната мрежа Facebook разпространиха снимки, на които се вижда, че Паметникът на Съветската армия в София отново е бо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа