Ясни са загубите на наложилите санкции срещу Русия

1033
Ясни са загубите на наложилите санкции срещу Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Пропуснатите печалби от износа на страните, подкрепили антируските санкции от декември 2013 година до юни 2015 са 60,2 милиарда долара. Това са данни на френския изследователски център за световната икономика CEPII (Centre d`Etudes Prospectives et d'Informations Internationales), цитирани от руския вестник "Комерсант" ("КоммерсантЪ"), пише БГНЕС.

Според данните от изследването, цитирани от руското издание, две трети от загубите (77%) са понесени от страните от Евросъюза. Както отбелязват експертите, преди кризата на Руската Федерация се падаха 2,3% от износа на подкрепилите санкците страни, а руския износ в тях е бил 63,8% от всички доставки.

Влезе в сила решението за продължаване на санкциите на ЕС по отношение на Русия

Официално влезе в сила решението за продължаване на санкциите на Евросъюза спрямо Русия, след като то бе публикувано в официалния вестн...

По обеми на пропуснати ползи в парично изражение на първо място е Германия с около 830 млн долара на месец, след това е Украйна (450 млн. долара), следва Полша, Холандия, Франция и Япония (около 200 млн. долара).

Междувременно стана ясно, че първото съвместно междупарламентарно заседание на сенатските комисии по външни работи на Италия и Русия ще се състои в началото на октомври в Москва. Както съобщи пред журналисти след пътуването си до Рим председателят на комисията по външни работи на Съвета на федерациите в Държавната дума Константин Косачьов, с италианските сенатори е било постигнато съответното споразумение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа