Как Турция съживява туризма си

4154
Как Турция съживява туризма си
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция предприема мерки да съживи туризма пише турското англоезично издание Hurruyet Daily News.

В нормално време туристите трябва да станат на разсъмване, за да си осигурят свободен шезлонг на плажа в Анталия, популярен курортен град в Южна Турция. Сега дори и да се успите, най-добрите места все още са на разположение, предава агенция Фокус.

Както навсякъде другаде, пандемията от коронавируса удари тежко туристическата индустрия -жизненоважен турски икономически сектор. Турция приветства рекордните 50 милиона чуждестранни посетители миналата година.

Но с премахването на ограниченията по целия свят, включително постепенното отваряне на летищата, Турция се опитва да примами туристите и да спаси колкото е възможно от летния сезон.

В луксозен хотел на брега на Средиземно море, подовата маркировка приканва клиентите да спазват социална дистанция, дезинфекционни гелове се поставят на входа на асансьори и ресторанти, а целият персонал носи защитни маски за лице, видяха журналисти по време на пресконференция, организирана от турското министерство на туризма.

Министърът на туризма Мехмет Нури Ерсой миналата седмица представи сертификата за „безопасен туризъм“, присъден въз основа на 132 критерия на хотели и ресторанти, които могат да приемат клиенти в подходящи санитарни условия.

Около 500 заведения са получили този сертификат и властите се надяват да удвоят цифрата през следващия месец.

Турция въвежда отново полицейски час и задължително носене на маски

Турските власти направиха задължително носенето на маски в трите най-големи града и ще въведат полицейски час по време на студентските ...

За да го получат, хотелите също трябва да създадат отделен раздел за изолиране на туристите, които са тествани положително за COVID-19.

„Трябваше да пренастроим нашите заведения. Въпреки тези допълнителни разходи, няма да увеличаваме цените “, каза Сурури Чорабатир, президент на Федерацията на турските хотелиери.

Правителството също въведе схема за здравно осигуряване на стойност 36 долара, която покрива болничните разходи за пациенти на COVID-19. Пътуващите могат да се регистрират при пристигане.

Залозите са големи: от хотелиери до ресторантьори, наред със земеделските производители, които продават продуктите си в региона, пандемията е усложнила живота на всички, които живеят от туризма в Анталия.

Районът, наречен Лас Вегас без казино, заради своите луксозни курортни хотели изглежда като град-призрак. С изключение на някои аптеки, всички магазини и ресторанти са затворени.

Чавушоглу: Турция и САЩ ще си сътрудничат в Либия

Президентът Реджеп Тайип Ердоган предложи на президента на САЩ Доналд Тръмп двете страни да си сътрудничат в Либия, заяви турският външ...

„През 2019 г. посрещнахме 35 милиона пътници, включително 15 милиона от чужбина. От началото на годината общият брой е по-малко от милион ”, каза Дениз Варол, генерален директор на летището в Анталия.

На летището термокамери мерят температурата на пътниците, създадена е карантинна стая и се открива център, който може да извършва 20 000 теста на ден.

Дали предприетите мерки ще бъдат достатъчни, за да убедят чуждестранните туристи да посетят Турция?

Много ще зависи от преговорите с техните страни по произход, включително Германия, която е поставила Турция в списък на дестинациите, които смята за „рискови зони с коронавирус“, и Русия, една от най-заразените страни в света.

Турция изпраща ежедневно данни за случаите на вируси в своите крайбрежни курорти в Германия и покани руска делегация да наблюдава мерките, предприети от хотелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задължителната казарма се връща в Румъния

Милано е на път да забрани сладоледа и пицата след полунощ, ето защо

Щом ви е безразлична съдбата на Украйна, няма да получавате услуги: Украинските консулства спират да обслужват мъжете в чужбина

Унгария заплаши да спре нова европейска помощ за Украйна

Швеция: Руски петролни танкери шпионират в Балтийско море

Зеленски награди Ален Делон с най-високото отличие на Украйна

След новите разкрития за болестта му Кадиров пробва да докаже в каква форма е (ВИДЕО)

Молдовската прокуратура видя държавна измяна в новия проруски проект на Илан Шор

Хвърчаха искри навсякъде: Крадец открадна мотопед с помощта на ъглощлайф в Лондон (ВИДЕО)

Чудо: Стотици пеликани се издигнаха в небето след руска атака срещу Одеса (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа