Кипър разреши конопа за индустриални цели

3837
Кипър разреши конопа за индустриални цели
Снимка: Getty Images/ Guliver

Kaбинетът в Кипър одобри в сряда отглеждането на коноп за индустриални цели. Министърът на земеделието Никос Коюалис заяви пред медиите, че това е канабис, съдържащ съставката „тетрахидроканабинол“ в много малко количество – едва 0,2%.

Земеделският министър на Кипър твърди, че самият закон много строго ще контролира и регулира отглеждането на канабис за индустриални цели.

Кипърските банки разпродават имоти на длъжници

Предупредителни писма за разпродажба на имоти на свои длъжници, които имат необслужвани ипотечни кредити са започнали да изпращат трите...

„Въвели сме много стриктни регулации, които ще проследяват отглеждането на канабиса от самото му посяване до момента, в който продукцията вече ще е на пазара“, заяви той.

Той подчерта, че няма да бъдат допуснати никакви злоупотреби с продукцията, като подчерта, че индустриалният канабис е съвсем различен от медицинския такъв. Медицинският е съвсем различно растение, което се появява от различно семе.

Запитан от журналист, земеделският министър на Кипър заяви, че отглеждането и продаването на този вид суровина е разрешено в много страни в ЕС, като последната промяна е напълно в крак с европейските норми и практики. Отглеждането на индустриален коноп е разрешено и в България.

Изп. източник: Balkan News Agency; Promena.

Лидерите на двете кипърски общности се договориха по въпросите на собствеността

Лидерите на двете кипърски общности постигнаха споразумение по една от ключовите и най-спорни до момента глави в преговорите за решаван...

Автор: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com