Кремъл се плаши от голото тяло: Путин и подсъзнателният му страх от хомосексуални

6387
Кремъл се плаши от голото тяло: Путин и подсъзнателният му страх от хомосексуални
Снимка: принтскрийн/YouTube/BBC News - Русская служба

Човек остава с впечатление, че властта в Русия е завзета от латентни хомосексуални, които, уплашени от собствената си прикрита сексуална ориентация, са станали хомофоби. Най-обикновено голо мъжко тяло те моментално възприемат като ЛГБТ пропаганда. Това пише руският социолог Игор Ейдман, един от най-известните изследователи на путинизма като обществена и политическа система, в своя профил във Facebook.

ОЩЕ: Защо хомосексуалистите предизвикват агресия у мъжете?

Хем им се иска много, хем не може

"Видяха гол мъж, възбудиха се, после се уплашиха от собствените си желания, решиха, че се опитват да ги съблазнят и че ги насърчават да влязат в хомосексуални връзки, съответно се ядосаха (понеже много им се иска, но не може) - и ето - обвиниха голия мъж в гей пропаганда", пише Ейдман, коментирайки случая със солиста на група "Щенки" Максим Тесли, който тези дни се появи на сцената само по чорап, прикрил гениталиите му, след което махна и него. Случаят предизвика страшна олелия по високите етажи на руската власт - певецът бе обвинен в ЛГБТ пропаганда и по бързата процедура получи присъда от 10 дни затвор.  Протест срещу Путин само по чорап: Руски певец пое голата щафета (ВИДЕО)*

"За хетеросексуален човек мъжката голота не може да предизвика никаква асоциация с ЛГБТ хора. Но те (руските властници - бел.ред.) са "потиснати" невротици", пише още Ейдман. И продължава нататък:

"Засиленият, патологичен интерес на Путин към гей тематиката, който по-рано се изразяваше в дотягащи шеги, а сега формира държавната политика, го разкрива като човек, който е потиснал естествената си хомосексуалност и затова се е превърнал в хомофоб."

Потиснатите желания на Путин

Социологът припомня, че според Фройд "грешките на езика" и спонтанните шеги разкриват „неразрешени подсъзнателни конфликти и потиснати желания“. Един хетеросексуален човек не би правил постоянно шеги на тема хомосексуални. Докато Путин със завидно постоянство повтаря отново и отново хомофобски вицове. Очевидно е, че тази тема е много болезнена за него, че с нея са свързани някакви проблеми, страхове и потиснати желания. Може би оттам идва и патологичната потайност в личния му живот, отбелязва социологът.

Ейдман посочва още, че в последно време в шегите си Путин подозира хомосексуалните, че го заплашват със сексуални посегателства. Наскоро руският президент дори заяви, припомня Ейдман, че е сигурен, че всеки хомосексуален мъж, който се озове под един душ с него, ще "му се натиска" и затова за всеки случай напомни, че е тренирал джудо. "Бих предпочел да не отивам под душа с гей. Защо да го провокирам? Знаете, че съм майстор по джудо."

Друг пример, който привежда Ейдман, са реплики на Путин по адрес на Порошенко (Петро Порошенко, бивш президент на Украйна - бел.ред.) да внимава "да не се разсейва много и да се оглежда настрани, че да не му се случи нещо". Тук, казва социологът, имаме типично пренасяне на собствения страх върху друг човек, в случая Порошенко. "Един вид, аз съм наясно с опасността от изнасилване от гей европейците, но този наивен човечец все още не знае."

Още: Мнение: За руснаците да изстрелят ракети срещу Украйна за 1 млрд. долара е по-важно отколкото да си прокарат водопровод и да си измият задниците

"По този начин Путин демонстрира не само подсъзнателния си страх от хомосексуалните, но и собствените си хомосексуални фантазии, които едновременно потиска и издава с хомофобските си шеги", пише Ейдман.

Социологът прави уговорката, че не би се занимавал с личните психологически проблеми на хората, защото всеки трябва да си ги решава сам. В този смисъл "хлебарките в главата на Путин" не заслужат да се обсъждат. Но тук има едно НО:

"Проблемите на диктатора се превръщат в проблеми на страната му. Путин е невротик, прекарал целия си живот в потискане и криене на истинските си желания, страхове и наклонности. Хората от този тип са склонни към лъжи и немотивирана агресия, което стана основа на политиката на Путин в ръководството на Русия."

Подсъзнателните страхове са в основата на путинската политика

Именно подсъзнателните страхове със сексуален подтекст оформят отношението на Путин към Запада. Изглежда го е страх да не бъде "изнасилен" от Запада, с други думи да не бъде поставен в пасивно, подчинено, унизено положение от по-силните във военно и икономическо отношение западни държави. Като цяло той възприема цялата световна политика като садомазохистична връзка, в която партньорите (които също според него са потенциални садисти и изнасилвачи) "винаги ще се стремят да го сложат на каишка". 

Още: В Русия погнаха училище за ЛГБТ пропаганда заради скеч със Снежанка (ВИДЕО) 

Заключението на социолога: "Путин завинаги си остава слаб тийнейджър от бедно семейство, който започна да тренира джудо, за да се предпази от постоянното унижение (и на подсъзнателно ниво може би от фобията от хомосексуално изнасилване, което е съвсем реално в съветското общество, например в армията или затвора)."

"Няма да обсъждам тук дългогодишните слухове за педофилията на Путин. Защото такова сериозно обвинение изисква конкретни доказателства, каквито все още няма. Но самият той периодично несъзнателно сам разкрива сериозни проблеми в сексуално-психологическата сфера", завършва той.

Още: Русия иска забрана на ЛГБТ движението заради "екстремизъм" - обърна се към съда

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

САЩ се готвят да заредят Украйна със съветски изтребители

В Русия продължават да арестуват журналисти, работили за западни медии

Русия напредва: Къде ще е следващият голям удар на фронта? (ВИДЕО)

Какви западни оръжия има и ще има Украйна? (ВИДЕО)

Колеж в Русия затвори, защото не иска да лъже за войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.04 - Подготвя ли Киев атака по Кримския мост?

Огън и унищожение: Украйна се похвали с 2 успешни операции срещу Русия (ВИДЕО)

Стотици хиляди в Грузия пак излязоха срещу "руския закон" за чуждите агенти (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа