Лиз Тръс: Кралица Елизабет II беше камъкът, върху който беше изградена съвременна Великобритания

3520
Лиз Тръс: Кралица Елизабет II беше камъкът, върху който беше изградена съвременна Великобритания
Снимка: Getty images

Всички ние сме съкрушени от новината, която току-що чухме от Балморал. Смъртта на Нейно Величество кралицата е огромен шок за нацията и за света. Това каза новоизбраният британски премиер Лиз Тръс в обръщението си към нацията тази вечер. 

Кралица Елизабет II беше камъкът, върху който беше изградена съвременна Великобритания. Страната ни се разви и процъфтя при нейното управление. Благодарение на нея Великобритания е великата страна, която е днес. Тя се възкачи на престола непосредствено след Втората световна война. Тя се застъпи за развитието на Британската общност - от малка група от седем държави до семейство от 56 държави, обхващащи всички континенти по света. Сега ние сме модерна, процъфтяваща и динамична нация.

Хиляди плачат и пеят химна "Бог да пази кралицата" пред Бъкингамския дворец (ВИДЕО)

Хиляди хора се събраха пред Бъкингамския дворец в Лондон, проливайки сълзи и пеейки "Бог да пази кралицата" в импровизиран изблик на ем...

Кралица Елизабет II ни осигури стабилността и силата, от които се нуждаехме, в трудни и тежки моменти. Тя беше духът на Великобритания - и този дух ще пребъде. Тя е най-дълго управлявалият монарх в историята ни. Изключително постижение е да управляваш с такова достойнство и изящество в продължение на 70 години. Нейният живот на служба надхвърля спомените на повечето от нас. В замяна на това тя бе обичана и почитана от хората в Обединеното кралство и по целия свят. Тя беше лично вдъхновение за мен и за много британци. Нейната отдаденост на дълга е пример за всички нас.

По-рано тази седмица, на 96 години, тя остана решена да изпълнява задълженията си, като ме назначи за 15-ия министър-председател. През живота си тя е посетила повече от 100 държави и е повлияла на живота на милиони хора по света. В предстоящите трудни дни ще се обединим с нашите приятели...в цялото Обединено кралство, Британската общност и света...за да отпразнуваме нейната изключителна служба през целия ѝ живот. Това е ден на голяма загуба, но кралица Елизабет II оставя голямо наследство. Днес короната преминава - както се е случвало в продължение на повече от хиляда години - в ръцете на новия ни монарх, на новия ни държавен глава: Негово Величество крал Чарлз III. Заедно със семейството на краля скърбим за загубата на неговата майка.

И докато скърбим, трябва да се обединим като народ, за да го подкрепим. За да му помогнем да понесе огромната отговорност, която сега носи за всички нас.

Предлагаме му нашата лоялност и преданост, точно както майка му е посветила толкова много на толкова много хора в продължение на толкова дълго време.

Погребват Елизабет II в замъка Уиндзор

Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на територията на замъка Уиндзор.  Държавното погребение ще се състои в Уест...

И с отминаването на втората елизабетинска епоха ние поставяме началото на нова епоха във величествената история на нашата велика страна - точно както би желала Нейно Величество. Като изречем думите...Бог да пази краля, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ": Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа