X
 
 

Масови арести на екоактивисти в Лондон заради протести (ВИДЕО)

924 0
photo of Масови арести на екоактивисти в Лондон заради протести (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Британската полиция арестува 209 екоактивисти от организацията Extinction Rebellion в Лондон заради предизвикания от тях хаос, съобщава The London Evening Standard, цитиран от Агенция "Фокус".

Активистите блокираха редица пътищата и мостовете в британската столица и предупредиха, че действията им може да доведат до "нарушаване на услугите на метрото с цел подчертаване на екологичните катастрофи". Те се извиниха на гражданите за причинените неудобства, но обясниха, че действията им са необходими, за да принудят правителството да изпълни исканията им - нула процента отделяне на вредни емисии до 2025 година и обявяване на "извънредно климатично положение". "При всякакви други обстоятелства не бихме и мечтали да засегнем движението на метрото, но това е спешна ситуация“, поясниха активистите.

Най-малко 200 екоактивисти са били убити по света през 2016 г.

Най-малко 200 екологични активисти и защитници са били убити по света през 2016 г., сочи доклад на Global Witness. Действителният брой ...

Полицията в британската столица се опита да ограничи периметъра на действие на екоактивистите, но мнозина от тях са отказали да се подчинят на разпорежданията и блокираха преминаването по ключовия мост Ватерло.

Кметът на Лондон Садик Хан предупреди активистите да не пречат на движението на лондонското метро. В изявлението си той подчерта: "Изключително съм загрижен за плановете, които някои протестиращи имат за нарушаване на движението на лондонското метро. От решаващо значение е да накараме повече хора да използват обществения транспорт, да ходят пеша или да използват велосипеди, ако искаме да се справим с извънредните ситуации, свързани с климата - и милиони лондончани зависят от подземната мрежа за ежедневния си живот в нашия град".

Британската транспортна полиция показа по-твърда позиция, като предупреди екоактивистите, че "няма да толерира" действия, които засягат "милиони хора".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители