Меркел иска подобряване на отношенията с Русия

21498
Меркел иска подобряване на отношенията с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз има желание отношенията с Русия да се подобрят и да си сътрудничи със страната. Това каза канцлерът на Германия Ангела Меркел в седмичното си изявление, предаде РИА Новости.

Меркел е изразила надеждата за по-добри отношения с Русия и е подкрепила идеята за диалог с Москва по търговските въпроси. „Споразуменията за асоцииране с Украйна, Грузия и Молдова не са насочени срещу Русия, те имат за цел укрепването на икономическите връзки, от които Русия не трябва да бъде изключена”, допълнила е Меркел.

Германия ще продължи подкрепата си за Афганистан

Германският канцлер Ангела Меркел обеща днес да подкрепя афганистанския президент Ашраф Гани и неговото ново правителство на единството...

Междувременно днес Русия реагира гневно на новината, че американски сенатори са приели закон с призив за налагането на нови санкции срещу Москва и доставката на смъртоносни оръжия за Украйна.

„Несъмнено няма да оставим това без отговор”, заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Законът, който беше приет от американския Сенат, трябва да бъде одобрен и от Белия дом, който засега изразява съпротива срещу предоставянето на пряка военна помощ за Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа