Обама е готов да използва вето в битката за тавана на дълга на САЩ

33778
Обама е готов да използва вето в битката за тавана на дълга на САЩ

Борбата по отношение на вдигането на тавана на американския публичен дълг става все по-ожесточена, след като днес президентът на САЩ Барак Обама заплаши, че ще наложи вето на редица законодателни инициативи на републиканците, ако те не приемат по-широко споразумение за бюджета.

Републиканците готвят различни законодателни мерки, с които частично да възстановят работата на държавната администрация, за да се удължи срокът за преговори относно тавана на американския дълг. Според Обама обаче това е „работа на парче” и не може да бъде сериозен начин за водене на политика.

Дотук позициите на републиканците и демократите в Конгреса не се променят. Нещо повече – Джон Бейнър, който е лидер на републиканското мнозинство в Камарата на представителите, твърди, че не вярва САЩ да обяви неплатежоспособност на 17 октомври дори и да няма договорка в Конгреса за тавана на дълга.

Ябълката на раздора в преговорите продължава да е здравната реформа на Барак Обама. Републиканците искат да има забавяне на влизането в сила на задължителната здравна застраховка в САЩ, докато демократите не отстъпват от прилагането на всички мерки от „Обамакеър”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа