Откриха част от съкровището на нибелунгите?

66357
Откриха част от съкровището на нибелунгите?

Немски любител, занимаващ се с археология, откри в горски район на южната част на Германия ( Райнланд - Пфалц ) съкровище, което според неговото съобщение и първи анализи може да бъде свързано с легендарното "съкровище на Нибелунгите", съобщава в. The Independent, предаде БГНЕС.

Находката включва сребърни и златни чаши, брошки и други бижута. Тя се оценява на един милион евро. Открити са и няколко малки фигурки, които според професионалните археолози би могло да са били като украса на трон.

Според експерти елементите вероятно са принадлежали на богат и знатен мъж, вероятно на управляващата династия. Предполага се, че съкровището би могло да се датира от около 406-407 г. от нашата ера – някъде в началото на падането на Римската империя.

В момента предметите се намират в Министерството на културата /Област Майнц/, но офисът на местната прокуратура започна разследване на съкровището. Следователите подозират, че съкровища, открити по този начин, не се предават в пълния им вид и има опасност да се продават в чужбина. Докладът на Министерството на културата сочи, че мястото, където са намерени артефактите, е третирано непрофесионално и са нанесени необратими щети поради непрофесионално проведени разкопки.

Собствениците на съкровището на Нибелунгите се осланят на легендата за бургундските царе, които живеят в град на левия бряг на река Рейн. За несметните богатства на техните династии съществуват много митове и легенди. Нибелунгите са бургундска кралска династия, живееща в град Вормс на левия бряг на Рейн. Приказното богатство на династията на Нибелунгите поражда множество митове и легенди, включително знаменитият немски епос "Песен за Нибелунгите".

С времето думата "нибелунги" е станала нарицателно име и с нея се назовават митичен род джуджета, владетели и пазители на съкровищата. По-късно преданията за нибелунгите дават почва за оперната тетралогия на Рихард Вагнер "Пръстенът на Нибелунгите": "Рейнското злато", "Валкирия", "Зигфрид" и "Залезът на боговете", както и серия от филми. Митът за Нибелунгите е съществена част от немската митология. Той бил предаван от устната традиция в много различни версии, някои от които били записани в манастири и достигнали до наши дни. Основните действащи лица са Зигфрид, Кримхилда, Гунтер, Брунхилда и Хаген от Троние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа