Папа Франциск призова света да не бездейства относно ситуациите в Сирия и Ирак

5988
Папа Франциск призова света да не бездейства относно ситуациите в Сирия и Ирак
Снимка: Getty

В традиционната си благословия „Към града и към света“ в чест на Възкресение Христово, което католическата църква празнува днес, папа Франциск призова международната общност „да не остава бездейна пред огромната хуманитарна трагедия“ в Сирия и Ирак.

Главата на Римокатолическата църква призова вярващите да се помолят, „за да спре дрънченето на оръжия и да бъде възстановено доброто съжителство между различните групи, които изграждат тези възлюбени страни“. „Нека международната общност не остава бездейна пред лицето на огромната хуманитарна трагедия в тези страни и пред драмата на многочислените бежанци“, помоли папата, предаде "Фокус".

Папата е напълно прав за шамарите

От известно време насам в медиите циркулира новината, че български организации са писали на папа Франциск заради изказване от началото ...

Той се обърна към хората от целия свят и с призив да се помолят за жертвите на насилието в Африка. „Нека всички добри хора да издигнат непрестанна молитва за тези, които изгубиха живота си – в мислите ми са младите, които в четвъртък бяха убити в Университета в Гариса, и за всички, които бяха отвлечени“, каза папата. „Нека да измолим от Господа да възкреси дара на мира в Нигерия, Южен Судан и различните региони в Судан и ДР Конго“.

В посланието си папата заяви, че „с надежда поверява на Бог споразумението“, което бе постигнато в Лозана за иранската ядрена програма. „Нека с надежда да поверим на милостивия Господ постигнатото в Лозана споразумение, така че то да бъде решителна стъпка към един по-сигурен и братски свят“, заяви главата на Римокатолическата църква.
Богослуженията за Великден тази година минаха под знака на конфликтите, които се водят в името на религията в редица точки от света. Католиците честват Великден само дни след като ислямистите от „Аш Шебаб“ убиха в Кения 148 студенти, повечето от които християни. Във връзка с междурелигиозните конфликти в последните месеци папата нееднократно говори за „трета световна война“.

„Днес виждаме как братята ни са преследвани, обезглавявани и разпнати заради вярата си в Теб, пред нашите очи или често с нашето съучастническо мълчание“, заяви папа Франциск по време на богослужение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа